‘Franse ploeg redt carrière Edvald Boasson Hagen’
foto: Cor Vos
vrijdag 5 januari 2024 om 17:51

‘Franse ploeg redt carrière Edvald Boasson Hagen’

Edvald Boasson Hagen lijkt toch onderdak te hebben gevonden in het WorldTour-circuit voor het aankomende seizoen. De beresterk Noor mocht vertrekken bij TotalEnergies, maar lijkt nu te gaan tekenen bij het Franse Decathlon AG2R La Mondiale, zo meldt Landevei.no.

De 36-jarige Edvald Boasson Hagen siert al sinds 2008 het professionele wielercircuit, maar leek op weg naar de uitgang. Het contract van de Noor werd niet verlengd bij TotalEnergies, waardoor Boasson Hagen opzoek mocht naar een nieuwe werkgever. Het werd voor hem geen gemakkelijke zoektocht.

Hulp uit Franse hoek
Aanvankelijk leek Boasson Hagen namelijk twee opties te hebben. Uno-X Mobility, de ProTour-ploeg uit Noorwegen, leek een voor de hand liggende keuze. De ploeg had echter geen plek voor hem. INEOS Grenadiers en dsm-firmenich PostNL roken hun kans en startten de gesprekken met de drievoudig-ritwinnaar in de Tour de France. Uiteindelijk liepen de gesprekken met beide ploegen op niets uit.

Nu lijkt er dus hulp te komen uit Franse hoek voor Boasson Hagen. Decathlon AG2R La Mondiale zou ook interesse hebben in de diensten van de Noor. Er is nog geen handtekening gezet, maar naar verluidt zal dit niet lang meer duren. Zo kan Boasson Hagen zich gaan opmaken voor zijn zeventiende seizoen als profrenner.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.