Dit zeiden de favorieten en outsiders voor de Waalse Pijl 2024
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2024 om 13:45

Dit zeiden de favorieten en outsiders voor de Waalse Pijl 2024

Hoe we de Waalse Pijl kunnen definiëren? Drie minuten afzien op de mythische maar bovenal loeisteile Muur van Hoei. Of zorgt het gewijzigde parcours vandaag voor een ander scenario? WielerFlits zet de belangrijkste uitspraken van de favorieten en outsiders voor de klimklassieker op een rij.

Niets missen van de Waalse Pijl? Volg de koers hier in ons WielerFlits Liveblog!


flag-gb Tom Pidcock (INEOS Grenadiers): “In de Amstel Gold Race viel alles op zijn plek, wat uiteraard zeer positief is voor mij en de ploeg. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken. De Waalse Pijl is een koers die me normaal gesproken moet liggen, al wist ik er nog niet echt top te presteren.”

“Gezien de steiltegraad van de Muur van Hoei, is het belangrijk om goed in te delen. Het is sowieso een moeilijke koers, gezien de tegenstand, maar we gaan met vertrouwen van start. De ambitie is om te winnen.” (organisatie)

flag-fr Benoît Cosnefroy (Decathlon AG2R La Mondiale): “Het is een speciale wedstrijd. Op twee kilometer van de finish zit je nog comfortabel, maar aan het einde is het peloton compleet uiteen geslagen. Als puncheur is dit de zwaarste beklimming van het seizoen, maar daarom ook de belangrijkste. Ik voel me goed, maar kan er geen resultaat opplakken. Ik denk wel dat ik in staat moet zijn om een hoofdrol te vertolken en zelfs kan zegevieren.” (organisatie)

flag-ch Marc Hirschi (UAE Emirates): “Ik ken het parcours heel goed, inclusief de Muur van Hoei. Het is een eerlijke wedstrijd, maar ik hoop dat ik het slim in kan delen en na de Amstel nog een goed resultaat kan behalen.” (organisatie)

flag-be Tiesj Benoot (Visma | Lease a Bike): “Ik ben gisteravond vader geworden. Ik was de hele dag in het ziekenhuis, gisteravond kregen we er een prachtige dochter bij. Ik heb niet zoveel geslapen. Ik heb ook twee keer een ziekenhuismaaltijd gegeten en gisteren niet gefietst. Maar dat is absoluut de grootste bijzaak nu. Ik denk dat ik mijn energie ergens anders moet zoeken vandaag.” (Sporza)

flag-be Maxim Van Gils (Lotto Dstny): “We staan hier wel met wat verwachtingen aan de start, maar gaan zien hoe het loopt. Druk van de ploeg is er niet meteen, natuurlijk leg ik die mezelf wel op. Of de Muur me ligt? Ik vind het niet zo leuk om erop te rijden, maar als de laatste ronde eraan komt, moet het (lacht).” (Nieuwsblad)

flag-au Michael Matthews (Jayco AlUla): “Wanneer ik de Vlaamse Klassiekers niet deed, voelde ik me frisser voor de Waalse Pijl. Maar hopelijk kan ik vandaag mijn ding doen. Op training zit alles goed en zijn de resultaten daar, dus ik hoop dat ik vandaag men ding kan doen.” (Nieuwsblad)

flag-be Mauri Vansevenant (Soudal Quick-Step): “Voor mij is het altijd speciaal om hier terug te komen. De eerste keer dat ik hier reed, was ik er al heel dichtbij. De Muur van Hoei is een zware opdracht. Je moet de juiste benen hebben om hier het verschil te maken. Normaal gezien is de inspanning iets te kort voor mij, maar ik zal het zeker proberen.” (Nieuwsblad)

flag-ie Ben Healy (EF Education-EasyPost): “Deze wedstrijd is normaal redelijk voorspelbaar en misschien ook niet op mijn lijf geschreven. Maar met de slechte weersomstandigheden, potentiële waaiers bij de start en een ander parcours… Wie weet wat er mogelijk is. Ik ben niet de meest explosieve renner, maar we gaan het zeker proberen.” (Cycling Pro Net)

Aleksandr Vlasov (BORA-hansgrohe): “Het is een mooie wedstrijd. Ik hou van het parcours. Ik was al eens derde en hoop nog beter te doen. Het is zaak om zo fris mogelijk te beginnen aan de laatste keer Muur van Hoei. Ik voel me goed en bovenal fris. We gaan het zien. Ik verwacht een lastige wedstrijd, met nog een extra passage van de Muur. Het speelt de klimmers in de kaart.” (Cycling Pro Net)

flag-dk Mattias Skjelmose (Lidl-Trek): “Ik heb vertrouwen opgedaan na mijn tweede plaats van vorig jaar. Het was mijn grote doorbraak. Nu is Tadej (Pogacar, red.) er niet bij. Ik geloof in de zege.  Je moet vandaag twee dingen hebben: goede benen en een goede ploeg. Over beide beschikken we en dat is dus het perfecte recept. Ik voel me ook een stuk sterker – en lichter – dan vorig jaar.”

flag-be Ilan Van Wilder (Soudal Quick-Step): “Ik ben blij dat ik hier aan de start mag staan ook al was dat niet gepland. Het is een koers die ik al meermaals hebben gereden en ik ben blij dat ik een Ardennenklassieker kan rijden. Er staan heel wat sterke ploegen aan de start, maar er is niet echt één ploeg die een topfavoriet kan afleveren. Wel heel wat jongens die een sterk resultaat kunnen rijden.” (Het Nieuwsblad)

flag-be Klaas Lodewyck (ploegleider Soudal Quick-Step): “We weten dat we niet de favoriet zijn voor de Waalse Pijl, maar we hebben een sterke ploeg en we zijn heel gemotiveerd. We starten met veel vertrouwen na een sterk optreden in de Amstel. We zullen zien hoe de wedstrijd zal verlopen, maar we geloven in onze kansen op een goed resultaat.” (persbericht)

flag-cz Roman Kreuziger (ploegleider Bahrain Victorious): “Santi (Santiago Buitrago, red.) is echt in topvorm dit jaar en helemaal hersteld van zijn valpartijen in Parijs-Nice. Hij heeft van de Waalse Pijl een doel gemaakt. Zijn waarden zien er heel goed uit en we hebben er vertrouwen in dat hij het goed gaat doen.”

“Ik hoop dat onze kopmannen (doelt ook op Pello Bilbao, red.) in top-tien eindigen, met één van hen op het podium. Niet alleen omdat ik denk dat dit realistisch is, maar ook omdat het goed is om nog eens diep te gaan voor de Oude Dame (Luik-Bastenaken-Luik, red.) van zondag.” (persbericht)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.