Dit zijn de crossen die Mathieu van der Poel nog rijdt dit seizoen
foto: Cor Vos
zaterdag 28 december 2019 om 19:30

Dit zijn de crossen die Mathieu van der Poel nog rijdt dit seizoen

Update Mathieu van der Poel heeft voor WielerFlits zijn resterende crossprogramma uit de doeken gedaan. Tot aan het WK in Dübendorf rijdt de wereldkampioen nog in het veld. Daarna richt hij zich op het klassieke voorjaar op de weg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel rijdt de komende twee weken vrijwel alle veldritten op de kalender, alleen de Ethias Cross van Bredene komende maandag laat hij links liggen. Over zestien dagen is de cross van Otegem zijn laatste voordat hij op stage gaat. Daardoor mist hij de Wereldbeker van Nommay. In het weekend van 25 en 26 januari hervat hij normaal gesproken de wedstrijdcompetitie, als de Kasteelcross van Zonnebeke en de Wereldbeker van Hoogerheide op het programma staan.

Zijn deelname aan Zonnebeke, waar hij vier seizoenen geleden voor het laatst wist te winnen is vooralsnog ongewis. “Van Zonnebeke weet ik nog niet of dat zeker is, maar die zou ik graag rijden.” Een week later wacht dan het WK veldrijden in Dübendorf, waar de Nederlander zijn titel gaat proberen te verdedigen. “Dan heb ik een week rust en daarna begin ik terug op te bouwen naar de klassiekers.”

Voorlopig crossprogramma Mathieu van der Poel
flag-be Diegem (29 december)
flag-be Ethias Cross Bredene (30 december)
flag-be GP Sven Nys Baal (1 januari)
flag-be Cyclocross Gullegem (4 januari)
flag-be Brussels Universities Cyclocross (5 januari)
flag-nl NK veldrijden (12 januari)
flag-be Otegem (13 januari)
flag-be Kasteelcross Zonnebeke (25 januari)*
flag-nl Hoogerheide (26 januari)
flag-ch WK Dübendorf (2 februari)
* nog onzeker

Update: Van der Poel voegt Ethias Cross Bredene toe aan programma

Mathieu van der Poel heeft besloten om maandag toch de Ethias Cross in Bredene aan zijn programma toe te voegen. Dat maakt de organisatie zaterdagavond bekend via hun Twitterkanaal. Het betekent dat Van der Poel tot aan het WK in Dübendorf niet acht, maar nog negen crossen rijdt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.