Groen licht voor etappe naar Mont Ventoux ondanks hevige sneeuwval
Mont Ventoux op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 13 februari 2021 om 08:15

Groen licht voor etappe naar Mont Ventoux ondanks hevige sneeuwval

De derde etappe van de Tour de La Provence staat op de tocht. Op de Mont Ventoux, waar de finish is gepland bij het skistation Chalet Reynard, sneeuwde het namelijk hevig. De organisatie beslist zaterdagochtend of de koninginnenrit kan worden gehouden.

Op voorhand werd de derde etappe over 153,9 kilometer, met start in Istres en aankomst bij het skistation Chalet Reynard, gezien als het hoogtepunt van de Tour de La Provence, maar mogelijk gaat de rit niet door. Op de Kale Berg heeft het vrijdag namelijk hevig gesneeuwd. De organisatie verkent zaterdagochtend samen met de lokale autoriteiten de finale om te bepalen of de etappe kan doorgaan.

De vierdaagse ronde begon donderdag in Aubargne en eindigt zondagmiddag met een slotetappe over 163,2 kilometer van Avignon naar Salon-de-Provence. Davide Ballerini, de winnaar van de eerste twee ritten, staat momenteel aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van zestien seconden op Alex Aranburu, die tweede staat. Julian Alaphilippe en Bauke Mollema zijn de nummer drie en vier in het klassement.


Update – Groen licht voor etappe naar Mont Ventoux

Goed nieuws vanuit Frankrijk. De bergetappe van Istres naar het skistation Chalet Reynard op de Mont Ventoux kan doorgaan zoals gepland. Dat meldde de organisatie zaterdagochtend op haar social media. Om 12.30 uur wordt het startsein gegeven voor de derde etappe. De finish wordt verwacht tussen 16.36 en 17.03 uur. De rit is vanaf 14.30 uur te zien op Eurosport en Ziggo Sport Docu. Ook Proximus Sports 1 en GCN Racing zijn er live bij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.