‘Drie bedrijven tonen interesse in RCS Sport’

‘Drie bedrijven tonen interesse in RCS Sport’

Ronde van Lombardije - foto: Sirotti

maandag 14 december 2015 om 15:30

RCS Group zit diep in de schulden en voor 31 december wordt een betaling verwacht aan een schuldeiser. Er zijn al enkele maatregelen genomen, maar eventuele verkoop van de sporttak (RCS Sport) behoort ook tot de mogelijkheden. Hier zou de organisatie een grote slag mee kunnen slaan. Er zijn al drie partijen geïnteresseerd, meldt TuttobiciWeb.

Alle koersen onder de vleugels van RCS Sport behoren tot het pakket waarin geïnvesteerd kan worden, behalve de Giro d’Italia. De grote ronde wordt georganiseerd door RCS, maar is eigendom van de familie Bonacossa. Milaan-San Remo, de Ronde van Lombardije, de Dubai Tour, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico zijn wel eigendom van RCS.

Jianlin Wang, de Chinese miljardair die eerder deze maand in het nieuws kwam omdat hij alle grote rondes wilde kopen, is de grootste gegadigde. Met zijn bedrijf Wanda Sports Group wil Wang zijn aandeel in de grootste sporten ter wereld nog verder uitbreiden. Daarnaast zijn twee televisiegerelateerde bedrijven uit de Verenigde Staten geïnteresseerd: Discovery Channel en IMG.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Brabantwielrennen 14 december 2015 om 15:36

Is de RCS de Italiaanse variant van de ASO met iets minder omzet? Of hoe moeten die gezien worden?

HoofdIsVrij 14 december 2015 om 15:49

Klopt Brabantwielrennen.

Hakkie2 14 december 2015 om 15:50

RCS Group is het bedrijf achter een aantal kranten, waaronder de Gazzetta. Die kampen met ongeveer 600 miljoen schuld.

Ze hebben dan een dochterbedrijf, RCS Sport, die sportwedstrijden organiseert: de Giro, Milaan-San Remo, Tirreno, Lombardije, Ronde van Dubai, Ronde van Abu Dhabi, Strade Bianche, Ronde van Lazio en Piemonte. Verder doen ze nog wat aan andere sporten, ze hebben wat te maken met Internazionale in het voetbal, organiseren de marathon van Milaan en doen veel aan Italiaans Basketbal. En daar hebben ze nog wat kleine evenementen naast.

Dat dochterbedrijf RCS Sport moet dus worden verkocht om de schuldenlast wat te verlagen.

En dat 'iets minder omzet' mag je wel als veel minder omzet rekenen. Ook RCS Sports maakt niet echt veel winst of zelfs helemaal geen winst (cijfers die ik vind spreken elkaar tegen), anders zou een noodlijdende onderneming het ook niet willen verkopen. Die Giro en de Aziatische koersen zouden winst maken, maar met die winst worden de andere verlieslatende wedstrijden gefinancierd. RCS Sport kopen zonder de Giro over te nemen gaat denk ik niemand doen, want dat is nooit winstgevend en dus gewoon een onverstandige investering.

billi 14 december 2015 om 20:40

wat het ook gaat worden, ik vrees voor een aantal wedstrijden :(

de verlieslatende wedstrijden zullen er de dupe van zijn

djoriana 15 december 2015 om 00:06

wow discovery channel. dus eurosport!!!!!!! die zelf de ronde wil kopen

KeesD 15 december 2015 om 06:33

Straks zit wielrennen net als voetbal op een betaalzender.

MooieMario 15 december 2015 om 07:42

Daarom moet men eens gaan luisteren naar de ideeen van Tinkov. Die wil gewoon een verdienmodel voor de sport opzetten waar zowel de teams als de organisatoren beter van worden.

OscarV 15 december 2015 om 08:39

Hmm, Discovery… aan de ene kant leuk, want waarschijnlijk vernieuwing in hoe ze de koers in beeld brengen. Aan de andere kant, zoals KeesD al zei, waarschijnlijk op een betaalzender.
En die Chinees lijkt me geen goed idee, gezien de problemen bij ADO.

Sephiroth 15 december 2015 om 11:14

schiet iedereen nog steeds tinkov af? die zegt dat er wat moet veranderen? Je hoort bijna niet anders dan dat koersen het moeilijk hebben. Op een enkele koers na die dan moet worden gebruikt om andere koersen overeind te houden. Ik ben het wat dat betreft helemaal eens met MooieMario. Eigenlijk hoop ik dat een externe het geheel overneemt en er eens een commerciele draai aangeeft met dingen als toegangsgeld voor bergtoppen of finishes etc.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.