Driekwart tv-kijkers ziet Wout van Aert Belgische titel pakken

maandag 10 januari 2022 om 12:39
Driekwart tv-kijkers ziet Wout van Aert Belgische titel pakken

foto: Cor Vos

Omdat door de huidige coronamaatregelen geen toeschouwers langs het parcours in Middelkerke waren toegelaten, kon Wout van Aert zijn vijfde Belgische titel in het veldrijden niet samen met zijn fans vieren. Uit de kijkcijfers bleek dat het publiek niet naar buiten was om van het mooie weer te genieten, maar gewoon thuis voor de buis de koers volgde.

Het Belgisch kampioenschap voor elite-mannen werd zondag namelijk door 1.059.384 mensen bekeken op televisie, deelt VRT-presentator Karl Vannieuwkerke op social media mee – goed voor een marktaandeel van 76%. Eerder op de zondag zagen al 793.128 kijkers (68,8%) hoe Emiel Verstrynge naar de nationale driekleur bij de beloften reed.

De vrouwenwedstrijd werd op zaterdag verreden en lokte 613.199 kijkers (61%). Sanne Cant reed daarin naar alweer haar dertiende opeenvolgende Belgische titel in het veld. Na de kanonstart van Lotte Kopecky wist de 31-jarige renster zich al in de tweede ronde te ontdoen van Kopecky, Alicia Franck en Marion Norbert Riberolle en uiteindelijk de zege binnen te slepen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Al Phila 10 januari 2022 om 17:09

Tja, je moet wat kijken als je de deur niet (of nauwelijks) uit mag. Ben zelf wel buiten gaan fietsen en heb daarna deze cross gezien, switchend tussen Omroep Brabant en Sporza. Je wil tenslotte niets missen ;-)

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone