Dubbel feest voor Daryl Impey na nieuwe eindzege

zondag 20 januari 2019 om 07:15
Dubbel feest voor Daryl Impey na nieuwe eindzege

foto: Cor Vos

Daryl Impey heeft geschiedenis geschreven: de Zuid-Afrikaan won zondag voor het tweede jaar op rij de Tour Down Under. De 34-jarige Impey is zodoende de eerste renner, die zijn titel met succes weet te verdedigen. “Dit is een van mijn mooiste dagen als wielrenner”, zo liet hij weten na afloop.

Vorig jaar won Impey na een secondespel met Richie Porte. Dit keer was het echter een stuk minder spannend op de flanken van Willunga Hill. De ritzege ging opnieuw naar Porte, maar de Zuid-Afrikaan eindigde in dezelfde tijd als derde. Hierdoor bleef hij zijn Australische concurrent met ‘liefst’ 13 seconden voor.

“Door het geweldige werk van het team, begon ik redelijk fris aan de slotklim”, doet Impey zijn verhaal. “Vooral Lucas (Hamilton) en Cameron (Meyer) deden het fantastisch. Ik ben heel erg blij met de zege. Dit is zeker een van de grootste prestaties uit mijn carrière.”

Impey draagt zege op aan Hayman 
Het zal voor Impey een speciale avond worden, aangezien Mitchelton-Scott afscheid neemt van Mathew Hayman. De 40-jarige Australiër reed met de Tour Down Under namelijk zijn laatste koers. “Ik draag mijn zege dan ook op aan Mathew, een fantastische ploegmaat”, aldus Impey.

“Hij was aanwezig bij al mijn overwinningen”, schetst hij het belang van de oud-winnaar van Parijs-Roubaix. “Het is geweldig om op deze manier te eindigen. Het zal vanavond dubbel feest worden!”, besluit Impey.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.