Duitsland verbiedt Deutschland Tour
dinsdag 28 april 2020 om 18:15

Duitsland verbiedt Deutschland Tour

De Duitse regering heeft alle grote sportevenementen tot 31 augustus verboden. Door deze maatregel kan de Deutschland Tour (20-23 augustus) dit jaar niet doorgaan.

De Duitse rittenkoers kiest niet voor een nieuwe datum in 2020, maar richt zich op volgend jaar. “Hoe groot de teleurstelling op dit moment ook is, de huidige situatie en het besluit van de Duitse autoriteiten maken duidelijk dat de Deutschland Tour niet kan plaatsvinden dit jaar”, zegt Claude Rach namens de organisatie.

“Ik wil alle partners, sponsors, deelnemers en fans bedanken voor hun steun en begrip. Wij zijn al hard aan het werk om dit evenement uit te stellen naar volgend jaar augustus.”

De Deutschland Tour werd vorig jaar gewonnen door Jasper Stuyven. De renner van Trek-Segafredo had in het eindklassement drie seconden voorsprong op Sonny Colbrelli (Bahrain Merida) en twaalf seconden op Yves Lampaert (Deceuninck-Quick-Step). De Deutschland Tour (2.HC) stond na een onderbreking van tien jaar sinds 2018 (eindwinnaar Matej Mohoric) weer op de kalender.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.