Dumoulin: “De focus is weer terug op vandaag”
foto: Marcel Koch
zondag 5 juli 2015 om 13:07

Dumoulin: “De focus is weer terug op vandaag”

Tom Dumoulin heeft nog lang gebaald van zijn vierde plek in de tijdrit van Utrecht. Vandaag gaat de Nederlander van start in de witte trui, en heeft hij de knop om moeten zetten. Het devies voor Dumoulin zelf is om geen tijd te verliezen, al wil Giant-Alpecin ook Degenkolb uitspelen. Ook kijkt de Limburger uit naar de etappe naar Huy, waar hij kansen ziet. Dit deed hij voorafgaand aan de tweede etappe voor verschillende media, waaronder WielerFlits.

“De focus is weer terug op vandaag”, zegt de gelegenheidsdrager van witte trui, omdat Rohan Dennis al het geel draagt. “En natuurlijk morgen, waar wel een goede kans is voor mij. Voor vandaag is ‘code geel’ afgegeven, maar het schijnt vooral over de Noordzee te gaan. Het is een beetje afwachten wat we over ons heen krijgen aan buien en wind. Het kan zomaar een hele makke rit worden, maar het kan ook zomaar losbarsten in de finale.”

In de etappe van morgen, met de finish in Huy, kan Dumoulin wellicht een gooi doen naar de gele trui. “Normaal gesproken los ik Dennis niet bergop, maar het wordt een hele stressvolle rit. Er kan van alles gebeuren en normaal ben ik daar wel goed in. En acht seconden is niet zoveel op de Muur van Huy.”

Balen van gisteren
“Zeker gisteravond was ik aan het nadenken over die dingen die mij tegenzaten in de tijdrit, dan heb ik wel even gebaald. Externe factoren hebben mij iets gekost”, verwijst hij naar de hinder van Tiago Machado in de slotbocht. “Op tv lijkt het alsof ik een seconde verlies in die bocht, omdat ik daar niet vol doorheen kan. Maar op 300 meter voor de bocht kon ik al zien dat ik hem niet kon pakken voor de bocht, dus ik moest daar al flink inhouden. En dan verlies ik nog tijd ín de bocht, dat is dan jammer. Daar win ik niet mee, maar als je dan de wind in het achterhoofd hebt, en die kutbocht, daar baal ik heel erg van.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2015 13:10
R.I.P. Spellingscontrole. Schandalig!
5 juli 2015 13:20
de auteur zal vlaams zijn denk ik.
5 juli 2015 13:25
Echt schandalig hongerklopje! Man, zeg toch eens iets positiefs!
Mooi werk weer wf
5 juli 2015 13:45
Leuke woordspeling van Tom, wind ih achterhoofd, geboren optimist.
5 juli 2015 13:54
Beetje raar om nu te zeggen dat je eigenlijk gewonnen zou hebben als...
5 juli 2015 13:56
Niet gewonnen, maar misschien wel voor Martin en Cancellara geëindigd. Het verschil was ook maar 3s tussen Martin en Dumoulin
5 juli 2015 14:05
Van Dumoulin kan ik een dergelijke uitspraak wel waarderen. Er zijn een heel aantal renners/mensen die altijd excuses zoeken voor dingen, maar ik heb Tom daar nooit op kunnen betrappen. Die zegt het zoals het is, en in dit geval had hij hinder van Machado en nadeel van de wind. Aan het eerste kan hij niks doen, op het tweede punt zijn BMC en TLJ gewoon de slimste geweest gisteren.
5 juli 2015 14:10
Kunnen Lotto-Jumbo en Giant vandaag niet een pact sluiten om de laatste 60 kilometer oorlog te maken. Lotto-Jumbo kan zo Gesink en Kelderman helpen en Giant kan Degenkolb zo in goede positie proberen te brengen.
5 juli 2015 14:13
Gewoon vandaag de trui pakken!
5 juli 2015 14:23
Ja inderdaad. 25 jaar niet gelukt maar vandaag 'gewoon ' de trui pakken. ..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.