Dumoulin: “Ik heb heel goed gereden vandaag”
Foto: Sirotti
vrijdag 15 juli 2016 om 19:31

Dumoulin: “Ik heb heel goed gereden vandaag”

Tom Dumoulin houdt vanwege de aanslag in Nice gemengde gevoelens over aan zijn dag, maar hij is ook vooral erg tevreden over zijn overwinning in de tijdrit. “Ik heb heel goed gereden vandaag”, stelt hij tegenover NPO Radio 1. “Daar ben ik wel heel blij mee. Maar het is ook wel een erg trieste dag en dat zal het blijven.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Nederlander won vandaag met ruim een minuut voorsprong op de nummer twee, Chris Froome. “Ik ben heel blij met mijn etappewinst hier”, aldus Dumoulin. “Dat is waar ik voor kwam. Hier waren mijn kansen het grootst.”

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
15 juli 2016 21:45
Mooi commentaar op de Belgische radio waar de sidekick (oud-coureur volgens mij, even de naam niet meegekregen) aangaf dat je geen ploeg om Barguil moet bouwen, maar om Dumoulin. Dan gaat hij op zeker een grote ronde winnen. Zeker even niet meegekregen dat dit jaar het doel Rio is. Maar vanaf volgend jaar, heeft Froome er een geduchte tegenstander bij, lijkt me.

Dumoulin doet me qua uiterlijk en voorkomen trouwens heel erg denken aan een jonge Merckx, waarover ik ongeveer een jaar geleden een geweldige documentaire zag op Sporza.
15 juli 2016 21:52
@Deux

Ik schat renners als Contador en Nibali toch hoger in dan Dumoulin hoor.
15 juli 2016 22:15
Je kunt zeggen wat je wilt. Maar wat ben ik blij dat Dumoulin deze winter niet is gaan afvallen, of extra gaan klimmen om een leuk klassement te rijden. Nee de specialiteit waar je goed in bent verder uitbouwen.

Contador en Nibali zijn in de TT kneuzen als je ze in die discipline vergelijkt met Dumoulin.
15 juli 2016 22:49
Dumoulin is zeker goed, maar om hem met sagan en froome op een podium te zetten.. nee, dan zou je bijv. Kyrienka eens een seizoen lang vrij moeten laten rijden. Hetzelfde geld voor Tony Martin die zich uit elkaar trekt dag in dag uit voor of kittel of D.Martin.

Hij is een serieuze kanshebber, maar zeker geen garantie aangezien enkel Dennis zich wat heeft kunnen sparen (alhoewel dat ook niet zeker is)
15 juli 2016 23:18
Heerlijk die Limburgse tongval bij Dumoulin bij Vive le Velo.
16 juli 2016 10:45
Dumoulin heeft het in zich om, net als Rogers, Cancellara en Martin voor hem, een paar jaar het tijdrijden in het peloton domineren.

Overigens zegt deze prestatie nog niet alles over de Spelen. Dan kunnen de kaarten toch weer anders geschud zijn.
16 juli 2016 14:06
@oscarito

Contador heeft al meer tijdritten gewonnen dan Tom Dumoulin hoor... Kom nou, Contador is een paar niveautjes hoger dan Dumoulin, hij heeft niets voor niets 9 grote rondes gewonnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.