Dumoulin schuift op in Tirreno: “Het was een hectische finale”
foto: Cor Vos
vrijdag 15 maart 2019 om 08:15

Dumoulin schuift op in Tirreno: “Het was een hectische finale”

Tom Dumoulin liet zich zien tijdens de tweede etappe van Tirreno-Adriatico. De kopman van Team Sunweb viel in de slotfase naar Pomarance zelfs nog even aan, maar werd uiteindelijk weer ingerekend door de overige favorieten. “Het was een behoorlijk hectische finale”, zo liet hij na afloop weten.

Dumoulin reageerde in de ultieme finale op versnellingen van Primož Roglič en Alexey Lutsenko. De Limburger mocht even hopen op tijdswinst, maar er vond alsnog een hergroepering plaats. Het was uiteindelijk Julian Alaphilippe die de etappe wist te winnen, voor Olympisch kampioen Greg Van Avermaet.

Dumoulin finishte als achttiende, maar wel in dezelfde tijd als de Fransman. “We hebben als team goed gereden”, is de Nederlander van mening. “Helaas zat ik op een gegeven moment ingesloten, waardoor ik niet mee was met een vluchtgroepje. Ik wist echter nog het gat te dichten, wat aantoont dat de conditie ‘OK’ is.”

Sterk in de breedte 
De 28-jarige ronderenner wist in het klassement op te schuiven naar plek zes. Zijn achterstand op leider Adam Yates bedraagt nu 22 seconden. Dumoulin was overigens niet de enige Sunweb-renner in de eerste groep: Sam Oomen én Søren Kragh Andersen waren eveneens bij de les. “We kunnen dan ook tevreden zijn”, aldus ploegleider Luke Roberts.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.