Dumoulin verlaat de Giro: “Ik wist dat het niet ging lukken”

woensdag 15 mei 2019 om 19:30
Dumoulin verlaat de Giro: “Ik wist dat het niet ging lukken”

foto: Cor Vos

Tom Dumoulin probeerde het vandaag nog wel, maar de kopman van Team Sunweb gaf al vroeg in de etappe op. “Ik wist voor 99% dat het niet ging lukken”, zo vertelt hij aan Eurosport. “Het lukte me gewoon niet om kracht te zetten.”

Dumoulin deed zijn verhaal voor de ploegbus. “Het ging vanmorgen al niet goed op de rollen”, zo vertelt de Nederlander. “Het was tegen beter weten in, maar ik wilde toch voor die ene procent gaan. Ik heb het geprobeerd, maar het ging gewoon niet.”

“Ik wil echter geen spijt hebben als ik eenmaal thuis zit. Op dit moment heb ik geen pijn, maar het lukt me gewoon niet om kracht te zetten”, aldus een teleurgestelde Dumoulin, die wel probeert te relativeren. “Ik heb wel vaker pech gehad in mijn carrière. Ik ga nu gewoon naar huis.”

Normaal gesproken zal Dumoulin zich nu voorbereiden op de Tour de France, maar de Limburger wil nog niet denken aan de Franse ronde. “De knop kan ik nu niet omzetten, maar dat is ook nog niet nodig. Ik ga nu een tijdje niks doen.”

Extra controle
Dumoulin gaat binnenkort nog een keer naar het ziekenhuis. “Voor een extra controle”, zo laat hij weten aan de NOS. “We hebben gisteren snel een echo gemaakt, maar het voelt nu zo slecht dat ik nog een keer wil controleren of er niet een pees is geraakt. Ik wil vooral checken dat ik niks kapot kan maken.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.