Dylan Groenewegen kijkt uit naar sprintkans in Albi: “De druk is eraf”

zondag 14 juli 2019 om 19:32

Voor Dylan Groenewegen wacht maandag in de tiende etappe naar Albi een nieuwe sprintkans. Voor de kopman van Jumbo-Visma was de negende etappe een goede, omdat in het peloton gecontroleerd gereden werd achter een grote kopgroep. “Het had veel zwaarder gekund”, zegt hij tegen WielerFlits.

“Gisteren hadden we onderschat”, reageert Groenewegen. “Vandaag was het de eerste tien kilometer wel zwaar. Daarna was een sterke groep weg en daar had iedereen vrede mee. Toen was er ook de controle.” Uiteindelijk kwam de sprinter als 143ste over de meet op ruim 21 minuten van ritwinnaar Daryl Impey.

Toch waren er wat hoogtemeters onderweg die Groenewegen zal voelen morgen. “Je neemt dit wel mee, maar het had erger gekund. Ik heb nog niet heel veel gedaan richting morgen. Na het douchen sla ik het boek open, dan gaan we er voor zitten en een plan maken”, zegt Groenewegen over de voorbereiding op de rit naar Albi. “De druk is er vanaf. Dat is wel lekker. Nu kunnen we alleen maar verder kijken en ons best doen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.