woensdag 3 april 2024 om 18:20

Dylan Groenewegen: “Merlier zat uit de wind en had nog nét dat extra versnellinkje”

Video Dylan Groenewegen sprintte in de Scheldeprijs naar een derde plaats. In Schoten moest hij Jasper Philipsen en winnaar Tim Merlier voorlaten. “We waren de drie snelsten van vandaag”, concludeerde Groenewegen in het flashinterview na afloop.

“Ik had wat kettingproblemen op een kilometer van de streep”, kijkt de Nederlander terug op de finale. “Ik raakte mijn lead-out kwijt, maar op ongeveer vijfhonderd meter van de streep vonden we elkaar weer. Toen volgde ik hem. Dat was goed werk, maar daardoor ging ik de sprint net te vroeg aan, in de wind. Merlier zat nog net uit de wind en had nog nét dat extra versnellinkje wat ik niet meer had. Philipsen klapte er nog overheen. Ik denk dat dit gewoon een terecht podium is.”

Philipsen kwam Groenewegen dus nog voorbij, nadat de renner van Alpecin-Deceuninck aanvankelijk opgesloten zat. Groenewegen stelde dat er in een sprint altijd wel zoiets gebeurt. “Zeker in de Scheldeprijs. Er was nu ook weer een valpartij, dus laten we hopen dat iedereen oké is. Verder hebben we gewoon een mooie sprint gezien. Op links zit je altijd een beetje klem, omdat ze rechts met snelheid er overheen komen. Merlier zat er al een stukje voor en ik wilde nog wat slipstream meepakken, dus Philipsen zat een beetje boxed-in. Maar hij kwam er op het einde nog snel uit. Dat is sprinten, dat hoort erbij.”

Even gas terug
Wat zijn de volgende doelen van Groenewegen? “Ik neem nu een klein weekje wat gas terug. Daarna ga ik opbouwen naar de Ronde van Hongarije. Ik vertrek dinsdag naar Spanje om daar een goede stage af te werken en vervolgens richting de Tour de France op te bouwen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.