Dylan Groenewegen: “Zal me er gewoon tussen gooien”
foto: Marcel Koch
vrijdag 14 oktober 2016 om 18:13

Dylan Groenewegen: “Zal me er gewoon tussen gooien”

Dylan Groenewegen hoopt van de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap wielrennen zijn hoogtepunt van een al mooi wielerjaar te maken. “De ritzege in de Eneco Tour betekende tevens mijn eerste WorldTour-zege en dat belooft wel iets moois voor hier”, zegt hij tegen De Telegraaf.

“De Tour de l’Eurométropole is bovendien een zware koers. Ik denk dat de vorm heel goed is. Het is nu afwachten hoe mijn lichaam op het warme weer gaat reageren. Als dat goed gaat, dan zit er zeker wel iets moois voor me in.”

De Nederlandse sprinter beschikt in Doha over een selectie die mede rond hem is opgebouwd. De prestaties van de 23-jarige renner schuren steeds dichter tegen die van de absolute wereldtop aan. Schrik voor de mannen als Cavendish, Greipel en Kittel zegt hij niet te hebben.

“Ik zal me er gewoon tussen gooien”, laat hij weten. “Ik heb er veel vertrouwen in. We hebben een heel sterke ploeg, dus hopelijk gaan we het goed uitspelen. Je kan altijd beter iemand mee hebben in de ontsnapping, dan dat je er achteraan moet rijden, dus ik denk dat dat zeker het plan gaat zijn.”

De wegwedstrijd voor de elite mannen wordt komende zondag verreden. Lees alles over de kanshebbers in onze uitgebreide voorbeschouwing.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
15 oktober 2016 10:29
@HJJH
Mag dat? Ja dat mag!
3de et. R. van Valencia: Groenewegen 1 Boonen 4
Kuurne-Brussel-Kuurne: Groenewegen 4 Boonen 69
1ste et. R. van Californië: Groenewegen 3 Boonen 8
8ste et. R. van Californië: Groenewegen 9 Boonen 22
3de et. ZLM Tour: Groenewegen 1 Boonen 95
1ste et. Eneco Tour: Groenewegen 1 Boonen 17
l'Eurométropole: Groenewegen 1 Boonen 3

Om te reageren moet je ingelogd zijn.