E3 Harelbeke wordt E3 BinckBank Classic
Podium E3 2018. foto: Tim de Waele/Getty Images
dinsdag 20 november 2018 om 11:34

E3 Harelbeke wordt E3 BinckBank Classic

Het Nederlandse bedrijf BinckBank is de nieuwe hoofdsponsor van de E3 Harelbeke. Dat maakte de organisatie bekend op een persconferentie. De naam van de koers verandert in 2019 in E3 BinckBank Classic.

De bank is vooral bekend als sponsor van de BinckBank Tour, de voormalige Eneco Tour. Deze meerdaagse rittenkoers door België en Nederland vindt jaarlijks in augustus plaats en zal de BinckBank Tour ook blijven sponsoren. “Het is een ideaal verlengstuk na het succes dat we boeken met de BinckBank Tour”, zegt manager Stijn Ceelen. Ze willen het bedrijf nog bekender maken in België. “De organisatie van de E3 is een beetje excentriek. Zo profileren wij ons als bank ook, niet zoals de doorsnee grootbanken.”

Na de editie van 2018 eindigde de samenwerking met naamsponsor Record Bank, omdat de bank opging in ING. In de zoektocht naar een nieuwe sponsor werd al snel met BinckBank gesproken. “Vanaf het eerste moment hadden we het idee dat zij het zouden worden. Iedereen in het bestuur is trots met de nieuwe partner”, aldus Jacques Coussens, persverantwoordelijke van de organisatie.

Het parcours van de E3 BinckBank Classic 2019 verandert nauwelijks. Er zijn een paar aanpassingen in de finale, vanwege wegwerkzaamheden. Zo is de Eikenberg niet te bereiken en vervangt de Katteberg de Wolvenberg. De aanloop naar Oudenaarde is iets vereenvoudigd om de veiligheid van renners te garanderen en het aantal mobiele seingevers te beperken. De wedstrijd zal gaan over 204 kilometer met 2320 hoogtemeters en 15,5 kilometer aan kasseien.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.