Edvald Boasson Hagen wint regenachtige slotrit Tour of Britain, eindzege Boom
Foto: Simon Wilkinson/SWpix.com
zondag 10 september 2017 om 16:50

Edvald Boasson Hagen wint regenachtige slotrit Tour of Britain, eindzege Boom

Edvald Boasson Hagen heeft de slotrit van de Tour of Britain gewonnen. De renner van Dimension Data kwam na een 180,2 kilometer lange rit van Worcester naar Cardiff solo als eerste over de finish. Lars Boom verdedigde met succes zijn leiderstrui en mag zich eindwinnaar noemen.

In de slotrit van de Britse rittenkoers ontstond er vroeg in de wedstrijd een grote kopgroep van 53 renners, met daarin leider Boom. Ploeggenoot Dylan Groenewegen had de slag gemist. Boasson Hagen sprokkelde onderweg seconden door twee tussensprints te winnen. In de tweede wist Boom als tweede te eindigen, waardoor hij twee tellen uitliep op zijn naaste belager Stefan Küng. Mark Cavendish haalde de finish niet, hij moest onderweg opgeven.

Op ongeveer 50 kilometer van de aankomst ging Gorka Izaguirre (Movistar) er alleen vandoor. Hij kreeg gezelschap van Mark Stewart (An Post Chain Reaction). De twee reden lang voorop, maar zouden het niet tot het einde volhouden. Op acht kilometer van de aankomst werden zij ingerekend door het peloton.

In de slotfase lag nog een derde tussensprint ingepland, waarin Kwiatkowski sneller sprintte dan Boom, Küng en Hagen. Hagen trok vervolgens door, maar vond al snel Boom en de andere twee renners in zijn wiel. De vier zouden ingelopen worden, maar op drie kilometer van het einde probeerde Boasson Hagen het met een late uitval opnieuw. Quick-Step kreeg het gat niet dicht. Richeze probeerde met een wanhoopspoging in de laatste hectometers Boasson Hagen nog in te lopen, maar slaagde daar niet in.

Na zijn diskwalificatie eerder deze ronde, heeft de Noor daardoor alsnog zijn ritzege binnen. In de strijd om het eindklassement, kwam hij acht seconden tekort op Boom.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
10 september 2017 19:26
Netjes gedaan van Boom! Ploeg heeft deze week ook goed gereden daar.
10 september 2017 19:55
Nederland nu alleen aan kop wat betreft aantal eindoverwinningen in de Tour of Britain!
10 september 2017 20:40
Weet iemand wat er met de ander Dylan aan de hand is?
Gevallen of ziek?
10 september 2017 21:24
Gebroken ribben. Zal gevallen zijn gister.

En die ander waarschijnlijk gelost met een grote groep. Vaak stapt men dan af, zeker in dat weer.
10 september 2017 22:17
Geweldige prestatie om al die namen achter zich te laten in de tijdrit. Ik ben het kwijt, is dit nou het ongelijk of juist het gelijk van de TLJ leiding die hem niet naar de Vuelta stuurde?
11 september 2017 07:47
De meeste hadden boom hier op wielerfits 3 weken geleden helemaal de grond in geboort hij was te duur en geen team player Ezo nog veel meer. Als leezer niet achter boom aan gereden had was ie Nk geweest ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.