Weinig verrassingen in Nederlandse selectie Wereldbeker Benidorm
maandag 15 januari 2024 om 10:17

Weinig verrassingen in Nederlandse selectie Wereldbeker Benidorm

De Nederlandse selectie voor de Wereldbeker Benidorm is bekend. Mathieu van der Poel en Fem van Empel zijn er beiden weer bij nadat ze afgelopen weekend niet in actie kwamen. Verder staan onder meer ook de kersverse Nederlandse kampioenen Joris Nieuwenhuis en Lucinda Brand aan de startlijn in Spanje.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel sloeg afgelopen weekend het NK over en was in plaats daarvan aan het trainen in Spanje. Bij zijn afwezigheid kon Nieuwenhuis de titel pakken in Hoogeveen. Hij versloeg daar izjn ploeggenoten Pim Ronhaar en Lars van der Haar, die ook van de partij zijn in Benidorm.

Bij de vrouwen zien we de rentree van Fem van Empel. Net als Van der Poel, gaf de renster van Visma | Lease a Bike verstek voor het NK. Nu is ze er weer bij, net als Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Puck Pieterse en Lucinda Brand. Die laatste zal voor het eerst haar rood-wit-blauwe trui mogen showen. Hoewel Sophie von Berswordt in het Vrijdag de dertiende-artikel over haar vertelde dat haar crossseizoen erop zou zitten na het NK, betwist ook zij de Wereldbeker in Benidorm.

Geijkte namen
Von Berswordt is dus een verrassende naam in de selectie, maar voor de rest zijn het de geijkte namen die meedoen, aldus bondscoach Gerben de Knegt. “Bij de vrouwen zijn de negen elite-vrouwen die straks het WK rijden (zeven plus de uittredend wereldkampioen en de winnares van de Wereldbeker) ondertussen wel uit te tekenen en de andere startplekken in Benidorm zijn voor beloften-vrouwen. Bij de mannen kan Mees Hendrikx nog voldoen aan de WK-eis om twee keer bij de beste zestien te rijden in de Wereldbeker.”

“Bij de junior-vrouwen reizen we maar met één renster af, hoewel verschillende rensters in deze categorie een prima NK reden. Om logistieke redenen moest ik de selectie echter al voor het weekend afronden. De Wereldbeker in Benidorm is voor veel renners een prima gelegenheid om een Wereldbeker in het veld met enkele dagen training in de zon te combineren voordat de finale van de Wereldbeker in Hoogerheide en het WK in Tabor zich aandienen.’’

flag-nl Nederlandse selectie flag-es Wereldbeker Benidorm (21 januari)
Elite mannen
Lars van der Haar
Joris Nieuwenhuis
Mathieu van der Poel
Pim Ronhaar
Ryan Kamp
Corné van Kessel
Mees Hendrikx
Stan Godrie

Elite vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Fem van Empel
Puck Pieterse
Lucinda Brand
Annemarie Worst
Inge van der Heijden
Manon Bakker
Denise Betsema
Leonie Bentveld
Aniek van Alphen
Lauren Molengraaf
Iris Offerein
Sophie von Berswordt

Beloften mannen
Tibor del Grosso
David Haverdings
Danny van Lierop
Lucas Janssen
Bailey Groenendaal
Guus van den Eijnden

Junioren mannen
Senna Remijn
Keije Solen
Floris Haverdings
Michiel Mouris

Junioren vrouwen
Puck Langenbarg

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.