Eerste profzege voor Nicolas Edet in Tour du Limousin
foto: Sirotti
vrijdag 17 augustus 2018 om 17:07

Eerste profzege voor Nicolas Edet in Tour du Limousin

Nicolas Edet heeft de derde etappe van de Tour du Limousin naar zijn hand gezet en pakte daarmee zijn eerste profzege. De Fransman van Cofidis was de snelste in een kopgroep, die zich in de slotfase had losgemaakt van het peloton. Davide Ballerini eindigde op de tweede plaats, Fabien Grellier was derde. Edet nam tevens de leiderstrui over van Anthony Roux.

Het duurde lang voordat een kopgroep loskwam van het peloton. Uiteindelijk raakten acht renners weg met daarbij onze landgenoot Martijn Budding. Ook Alexandre Geniez, Marco Frapporti, Justin Oien, Romain Combaud, Paul Ourselin, Florian Vachon en Jeremy Cabot waren van de partij; daarachter probeerden Tanguy Turgis en Emmanuel Morin de oversteek te maken.

Coquard valt
Het achtervolgende duo maakten even later de aansluiting. De voorsprong liep intussen op tot ruim vier minuten. Romain Combaud was de gevaarlijkste klant voorin, de Fransman van Delko Marseille Provence KTM stond op de twaalfde plek op 23 seconden van leider Anthony Roux. In het peloton kwam Bryan Coquard ten val en hij moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bij de eerste passage van de finish in Uzerche hadden de vluchters nog drie minuten voorsprong; ze hadden echter nog zestig kilometer voor de boeg. Toen het peloton in de laatste twintig kilometer de kopgroep in het vizier kreeg, nam de nervositeit toe. Geniez en Budding hadden zich vooraan afgescheiden, terwijl vanuit het pak een tegenreactie werd ingezet.

Edet troeft Ballerini en Grellier af
Geniez en Budding werden ingerekend en een kopgroep van negen renners ging met een kleine voorsprong de laatste vijf kilometer in. Davide Ballerini en Fabien Grellier probeerden met een late uitval de anderen te verrassen, maar zij werden in extremis nog voorbijgestoken door Nicolas Edet. De Cofidis-renner pakte niet alleen zijn eerste profzege, maar veroverde ook de leiderstrui.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2018 17:44
Hoera! Altijd leuk een eerste overwinning!
17 augustus 2018 17:45
Volgend jaar zal Niki hier schroeien!
17 augustus 2018 18:37
IK dacht dat hij toch zeker al een paar overwinningen had, niet dus. Mooi dat hij nu zn eerste overwinning beet heeft.
17 augustus 2018 18:45
Goh, dit is zo'n renner waarvan je verwacht dat hij de afgelopen 8 jaar toch wel eens een koers in Frankrijk gewonnen zou hebben.
17 augustus 2018 19:21
Hij won al wel eens wat .2 koersen, zei het ook niet veel maar die worden meestal gezien als semi-profwedstrijden en dus dit is zijn eerste echte overwinning op het profniveau.
17 augustus 2018 19:29
@Dolfy: Als prof ook slechts eentje zag ik, in de Rhone Alpe Isere Tour. Dus een veelwinnaar is het in ieder geval niet.
17 augustus 2018 22:48
Bergtrui in de Vuelta telt ook wel als een overwinning vind ik

Om te reageren moet je ingelogd zijn.