Eerste scan brengt goed nieuws voor gevallen Tom Pidcock: “Wel veel pijn aan mijn heup”
maandag 1 april 2024 om 20:19

Eerste scan brengt goed nieuws voor gevallen Tom Pidcock: “Wel veel pijn aan mijn heup”

Opluchting binnen het kamp van INEOS Grenadiers: Tom Pidcock heeft naar alle waarschijnlijkheid geen ernstige blessures overgehouden aan zijn valpartij in de verkenning van de tijdrit van de Ronde van het Baskenland.

Tom Pidcock moest zich op het allerlaatste moment terugtrekken voor de Ronde van het Baskenland. De Brit kwam ten val tijdens de verkenning van de openingstijdrit in en rond Irun en werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, maar de schade lijkt al bij al nog mee te vallen.

Val door windvlaag 
“Ik wil iedereen bedanken voor de berichten”, laat Pidcock weten in een videoboodschap, die door zijn ploeg is gedeeld via sociale media. “Ik kon jammer genoeg niet starten in de Ronde van het Baskenland, na een val in de verkenning. Ik werd verrast door een windvlaag.”

“Uit scans zijn geen breuken naar voren gekomen, maar het is de komende dagen afwachten. Ik voel me nu namelijk niet zo goed.” De Brit heeft namelijk wel veel last van zijn heup. “Die is wel zwaar geraakt. Ik kan er nu nauwelijks op steunen. Ik ga nu naar huis, waar ik me zal focussen op mijn herstel.”

De vraag is of Pidcock zich nog op tijd kan klaarstomen voor de heuvelklassiekers, met de Amstel Gold Race (14 april), Waalse Pijl (17 april) en Luik-Bastenaken-Luik (21 april). De Brit had zijn zinnen gezet op deze wedstrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.