Eerste seizoenszege Michael Vanthourenhout in Frankrijk
foto: WielerFlits
zondag 29 september 2019 om 21:18

Eerste seizoenszege Michael Vanthourenhout in Frankrijk

Michael Vanthourenhout heeft in Frankrijk de C2-cross in Vittel op zijn naam geschreven. De Belgische veldrijder stond op het hoogste podium, dat volledig bevolkt werd door renners van Pauwels Sauzen-Bingoal. Zijn ploeggenoten Ryan Kamp en Diether Vanthourenhout werden tweede en derde.

Het is voor Vanthourenhout zijn eerste zege van het seizoen, na een zesde plaats in Eeklo en een zevende en derde plaats in de wereldbekers van de Verenigde Staten. Zaterdag was David van der Poel nog de beste in een andere cross in Vittel. De Nederlander van Corendon-Circus werd vandaag zevende op bijna anderhalve minuut van de winnaar. Zijn Franse ploeggenoot Antoine Benoist werd wel knap vierde achter het Pauwels Sauzen-Bingoal-trio.

Bij de vrouwen ging de winst in Vittel naar thuisrijdster Perrine Clauzel, voor Laura Verdonschot en de Nederlandse Aniek van Alphen.

Marcel Meisen slaat toe in Poprad

In Slowakije streed een ander deel van het veldritpeloton in de Grand Prix Poprad (C1). Marcel Meisen was daar de snelste, voor de Tsjech Tomas Paprstka. Wietse Bosmans eindigde als derde, voor Braam Merlier. Met Seppe Rombouts eindigde nog een Belg in de top-10, hij werd zevende. Bij de vrouwen won de Nederlandse Geerte Hoeke, voor de Belgische Alicia Franck en Nadja Heigl uit Oostenrijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.