Roompot-Nederlandse Loterij krijgt eerste wildcard Amstel Gold Race
woensdag 31 januari 2018 om 13:13

Roompot-Nederlandse Loterij krijgt eerste wildcard Amstel Gold Race

De organisatie van de Amstel Gold Race heeft de eerste vijf wildcards uitgedeeld voor de 53e editie van de Nederlandse voorjaarsklassieker. Naast de achttien WorldTour-ploegen, maken ook Roompot-Nederlandse Loterij, Wanty-Groupe Gobert, Israel Cycling Academy, Aqua Blue Sport en Sport Vlaanderen-Baloise er hun opwachting.

De eerste wildcard werd toegekend aan Roompot-Nederlandse Loterij, de ploeg van onder anderen Michael Zijlaard en Michael Boogerd – zelf winnaar van de Amstel Gold Race in 1999. De organisatie van de koers meldt dat de ProContinentale formatie vermoedelijk aan de start verschijnt met Pim Ligthart en Pieter Weening.

Naast de Nederlandse ploeg, viel de keuze ook op de Belgische teams Wanty-Groupe Gobert en Sport Vlaanderen-Baloise, Israel Cycling Academy en Aqua Blue Sport. Koersdirecteur Leo van Vliet overweegt de komende weken de overige twee wildcards alsnog te vergeven.

De komst van de achttien WorldTour-teams, waaronder LottoNL-Jumbo, is verzekerd. Ploegen uit de hoogste divisie van het wielrennen hebben startplicht voor de Amstel Gold Race. De wedstrijd wordt dit jaar op zondag 15 april verreden.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
31 januari 2018 13:57
meest logische wildcard die ze konden geven is die voor Roompot, andere ploegen ook niet echt verrassend
31 januari 2018 14:17
Quote:
Koersdirecteur Leo van Vliet overweegt de komende weken de overige twee wildcards alsnog te vergeven.

Betekent dit dat hij dus ook overweegt die laatste twee niet te geven of overweegt hij ze pas later dan de komende weken te geven?

Vooralsnog geen Coquard. De andere ploegen hebben nou niet allemaal een renner die hier meer kans zou maken, maar zo'n vedette is Coquard nou ook weer niet. Daarnaast dragen de sprinters over het algemeen minder bij aan een spannend koersverloop.
31 januari 2018 14:41
Ik denk CCC polsat en de ploeg van barguil of couqard
31 januari 2018 14:58
Zou Calmejane hier toch graag zien. Maar ik vermoed ook dat het Barguil en Coquard gaan worden.
31 januari 2018 15:24
Wow! Hier hadden ze vast niet op gerekend....

Best een teleurstellend jaar al voordat het begonnen is voor Roompot. Geen grote ronde en alleen de verwachte wildcards, RVV (volgens mij is Roompot sponsor ofzo) en Amstel.
31 januari 2018 15:36
@LJ
Wie had er dan een wildcard voor een grote ronde verwacht, of zelfs maar erop gehoopt?
31 januari 2018 17:12
Mooi materiaal enzo allemaal leuk maar...
Je moet de dingen toch bekijken zoals ze zijn. Dit is een ploeg met uitsluitend NLers die,op Taco Vdh na, niets gepresteerd hebben. Waarom zou een franse of buitenlandse organisatie hun dan uitnodigen? Dan mogen ze nog blij zijn dat wij, kutbelgen, een uitnodiging sturen..
31 januari 2018 19:47
Kutbelgen..?
31 januari 2018 23:00
Amstel Gold race is een Belgische koers? Wel verdomd.
Maar dat krijg je met die franse of buitenlandse organisaties..., het is moeilijk onderscheid maken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.