Neilson Powless (veel) langer bij EF Education-EasyPost: “Ik wil een kasseiklassieker winnen”
foto: Cor Vos
donderdag 26 oktober 2023 om 17:14

Neilson Powless (veel) langer bij EF Education-EasyPost: “Ik wil een kasseiklassieker winnen”

Neilson Powless blijft de komende jaren koersen voor EF Education-EasyPost. De 27-jarige renner had nog een contract tot eind 2024 bij de Amerikaanse formatie, maar heeft zijn verbintenis met drie jaar verlengd. Hij is zo aan de ploeg verbonden tot eind 2027.

“Het is een geweldig gevoel”, zegt Powless na zijn contractverlenging op de site van EF Education-EasyPost. “Ik kwam in 2020 bij het team. Ik ben hier enorm gegroeid en heb me ontwikkeld als renner en als persoon. Elk jaar word ik beter dankzij de ondersteuning van het team. Het was vrij duidelijk dat deze plek voor mij als de beste plek voelde om het te maken en te blijven groeien. Ik voel me hier gewoon heel erg thuis, ben enorm blij met de richting die mijn carrière opgaat en met de mensen die ik om me heen heb om me te ondersteunen.”

Kasseiklassiekers en Monumenten
Voor Powless was 2023 een uitstekend jaar. Hij begon met winst in de Grand Prix Cycliste de Marseille La Marseillaise en de Ster van Bessèges, waarna een hele rits ereplaatsen volgde. Zo werd hij zesde in Parijs-Nice, zevende in Milaan-San Remo, derde in Dwars door Vlaanderen en vijfde in de Ronde van Vlaanderen. Powless ontdekte zichzelf als kasseispecialist en wil in de toekomst ook succes boeken op dat terrein.

“Ik wil een kasseiklassieker winnen”, aldus de Amerikaan. “Ik zou graag een Monument winnen en jaarlijks jagen op de wereldtitel. Er komt ook een olympisch jaar aan. Ik heb veel ambitie voor de eendaagsen, maar daarnaast is er natuurlijk ook de Tour de France. Je wilt altijd in beste vorm verschijnen in de Tour, zodat je het op kan nemen tegen de beste renners ter wereld wanneer ze op hun allerbest zijn. Maar de kasseiklassiekers en Monumenten zijn op hun eigen manier speciaal. Het voelt alsof ik daar op de deur sta te kloppen, dus ik hoop dat ik eentje kan pakken volgend jaar”

Najaar 2023
Overigens liet Powless zich niet alleen in het voorjaar zien afgelopen seizoen. Hij droeg ook nog een tijdlang de bolletjestrui in de Tour en werd vierde in de Clásica San Sebastian, elfde op het WK op de weg en tweede in de Maryland Cycling Classic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.