Mikkel Frølich Honoré rijdt met gebroken rib rond in Giro: “Probeer er niet te veel aan te denken”
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2024 om 15:37

Mikkel Frølich Honoré rijdt met gebroken rib rond in Giro: “Probeer er niet te veel aan te denken”

In de derde etappe van de Giro d’Italia zorgde Mikkel Frølich Honoré nog voor vuurwerk door in diepe finale aan te vallen, maar een dag later kwam de renner van EF Education-EasyPost ten val. Hij hield daar een gebroken rib aan over. Dat vertelde Honoré voor de start van rit zes aan Cycling Pro Net. Hij blijft wel gewoon in koers en koos in de graveletappe zelfs de aanval.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik voel me goed, de vorm is goed”, begon de Deen. “Maar het is jammer dat ik twee dagen geleden ben gevallen. Daar heb ik nog wel pijn van. Maar ik probeer er niet te veel aan te denken en vol voor ritzeges te gaan.”

“Of ik vandaag voor de etappe kan gaan? Ik heb hier maanden naar uitgekeken, maar het is afwachten hoe de gebroken rib reageert. We hebben gisteren ontdekt dat er een breuk in zat. Ik heb pijn als ik diep inadem, dus dat is natuurlijk niet ideaal. Maar ik moet er gewoon niet aan denken en gewoon zo hard mogelijk rijden.”

Wat dat laatste betreft, heeft Honoré alvast woord gehouden. In de gravelrit naar Rapolano terme was hij een van de vele renners die probeerde om in de vlucht van de dag te komen. Uiteindelijk zat hij niet mee in de kopgroep van zeven die pas heel laat ontstond.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.