Einde carrière voor Björn Leukemans
foto: Sirotti
maandag 28 december 2015 om 11:37

Einde carrière voor Björn Leukemans

De wielercarrière van Björn Leukemans is ten einde. De 38-jarige Belg heeft geen nieuwe ploeg gevonden nadat zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert niet werd verlengd.

“Ik wilde nog koersen in 2016, maar anderen hebben daar anders over beslist. Ik had een beter afscheid verdiend na onze jarenlange samenwerking”, zegt Leukemans verbitterd in Het Nieuwsblad.

Leukemans won in zijn profcarrière vier keer de Druivenkoers en reed voor de ploegen Vlaanderen 2002-Eddy Merckx, Vlaanderen-T-Interim, Palmans, Davitamon-Lotto, Vacansoleil en Wanty-Groupe Gobert. Zijn beste prestaties zijn een vierde plaats in de Ronde van Vlaanderen (2010) en Parijs-Roubaix (2007). In 2007 werd hij kort voor het WK betrapt op doping en door zijn toenmalige ploeg Predictor-Lotto ontslagen. Zijn straf, twee jaar schorsing, wist hij met succes aan te vechten bij de Raad van State.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
28 december 2015 22:18
De renner die samen met Leif Hoste kampioen was in zeiken op alles, zich altijd oneerlijk behandeld voelde, zwaait niet af zonder nog een verongelijkte opmerking. Afscheid nemen in stijl noemen ze dat. Het ga je goed Bjorn!
29 december 2015 00:08
Naar manneke... dopinggeurtje en daarna wel mooie resultaten. Maar ik snap wel dat teams hem niet meer opvissen.
Gun hem al het moois in zijn na wieler carrière !
29 december 2015 00:39
Jammer, jammer. Leukemans had nog zoveel in zijn mars. Als je drie jaar geleden nog op het WK een berenkoers kon rijden en de laatste jaren nog steeds bij de drie beste renners van je ploeg was, dan kan je mij niet wijsmaken dat er geen ploeg is die hem wil. Ik vrees echter dat zijn looneisen misschien net iets te hoog waren. Het is geen voetbal, waar (cult)figuren een ploeg meer opbrengen dan ze hen kost. Spijtig, spijtig.
29 december 2015 10:30
Ik had al bijzonder weinig met Wanty.. een bij elkaar geraapt zootje renners. En dan die vreselijke Hilaire Verschueren er nog bij en de onuitstaanbare Jose Been die een onmogelijke dubbelrol uitvoert door aan de ene kant objectief journalist wil zijn en aan de andere kant zich zo opdringerig binnen een ploeg gedraagt. Bah... Eng gezelschap.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.