Eindwinst Richie Porte in Dauphiné: “Ploeg was briljant”
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 15:21

Eindwinst Richie Porte in Dauphiné: “Ploeg was briljant”

Richie Porte is zijn ploeg INEOS Grenadiers dankbaar na zijn eindzege in het Critérium du Dauphiné. De Australiër kwam in de slotrit naar Les Gets even in de problemen, maar de gecrashte Geraint Thomas kwam op tijd terug om de orde te herstellen. “De ploeg was briljant vandaag”, vertelt Porte na de rit.

“Ik ben al twee keer tweede geworden hier en heb de gele trui al een keer in de laatste verloren”, gaat Porte verder. “Dus om nu eindelijk te winnen… Ik ben helemaal in de wolken. Alle opofferingen, ook met mijn familie, zijn het waard geweest.”

Op de Col de Joux Plane wist de trein van INEOS Grenadiers, geleid door Tao Geoghegan Hart en Geraint Thomas, de gele trui van Porte te beschermen. In de afdaling werd de Aussie even onder druk gezet. “Maar ik ken die afdaling goed. We hebben die al vaak gereden. Ik koos daarom voor mijn eigen tempo. Maar toen ik G zag vallen, wist ik dat het niet ideaal was voor de laatste kilometers. Gelukkig kwam hij terug. Hij heeft weliswaar wat schaafwonden, maar hij zal tip-top zijn in de Tour”, lacht Porte.

Zelf staat de ervaren Porte aan de start van de Tour de France met een helpersrol. “Ik heb geen illusies voor de Tour, want ik ken mijn rol. Maar om nu, als 36-jarige, deze ronde te winnen betekent heel veel voor mij”, geeft hij aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.