EK veldrijden keert in 2020 terug naar Den Bosch
foto: Cor Vos
zondag 10 november 2019 om 17:16

EK veldrijden keert in 2020 terug naar Den Bosch

Het EK veldrijden is in 2020 weer in Nederland. De Europese wielerbond heeft het kampioenschap toegewezen aan Den Bosch. Het Autotron in Rosmalen vormt het decor van de titelstrijd, net als in 2018.

“Onze ambitie blijft om van de Grote Prijs van Brabant een stevig en blijvend crossevenement te maken in de toekomst. Dit EK geeft ons de kans om te laten zien dat wij van toegevoegde waarde zijn op de crosskalender”, vertelt Mieke Geeraerdts van de Stichting Grote Prijs van Brabant. De Nederlandse veldrit werd dit jaar van de kalender geschrapt, maar toen was er al de hoop op een nieuw EK.

Parcourswijzigingen
Aangekondigd wordt dat het parcours veranderd wordt ten opzichte van het EK in 2018. Voormalig veldrijder Richard Groenendaal zal grotendeels hetzelfde traject aanhouden, maar enkele wijzigingen aanbrengen voor een ‘modern en attractief’ kampioenschap. Vorig jaar wonnen Mathieu van der Poel en Annemarie Worst in eigen land.

Het EK wordt volgend jaar georganiseerd op 7 en 8 november 2020. Dit weekend vond de strijd om de wit-blauwe trui plaats in het Italiaanse Silvelle. Daar gingen de titels bij de elites naar (alweer) Van der Poel en Yara Kastelijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.