Eli Iserbyt hoopt nog op startcontract in X2O Trofee: “Zou mijn thuiscross niet graag missen”
Foto: Cor Vos
maandag 23 oktober 2023 om 16:30

Eli Iserbyt hoopt nog op startcontract in X2O Trofee: “Zou mijn thuiscross niet graag missen”

Video Eli Iserbyt schonk zichzelf in de Druivencross een knap verjaardagsgeschenk, iets wat de West-Vlaming over anderhalve week maar wat graag zou overdoen op de Koppenberg. Alleen, Iserbyt heeft nog geen startcontract voor de X2O Trofee…

De Druivencross, dit seizoen de opener van de Telenet Superprestige, werd een waar spektakelstuk. Michael Vanthourenhout, Thibau Nys en Iserbyt zelf leken achtereenvolgens op weg naar de zege, maar het was laatstgenoemde die aan het langste eind trok. “Dit was reclame voor de cross. Voor mij moest het niet zo spannend zijn (lacht), maar dit is een mooi cadeau. Als je na zo’n wedstrijd wint, maakt dat het des te mooier.”

Al helemaal omdat Thibau Nys – sinds dit seizoen duidelijk de stap naar het winnen van topcrossen gezet – de eerste twee confrontaties naar zijn hand had gezet. “De uitslagen waren goed, de conditie was goed. Alleen was Michael (Vanthourenhout, ploegmaat, red.) wat ziek geworden voor Amerika. Door donderdag Ardooie mee te pikken, hoopten we klaar te zijn voor vandaag. Aangezien we allebei konden winnen, is dat gelukt. Natuurlijk was iedereen wat geprikkeld, maar dat maakt de ontlading extra groot.”

Is de Pauwels Sauzen-Bingoal-trein definitief vertrokken richting het EK in Pontchateau? “Het is vanaf nu elke week cross. Er wordt volgende week ook weer verwacht dat ik zal winnen. Die mentale last is er altijd wel, maar ik wil er nu vooral van genieten.”

Koppenberg
Al ligt er wel nog één probleempje in het verschiet. Iserbyt heeft nog altijd geen startcontract voor de X2O Trofee beet, wat toch zeer opvallend is. “Ik hoop dat het nog goedkomt. Ik ben toch een van de smaakmakers van de start van het seizoen, dus ik hoop die wedstrijden zeker te rijden. Het zou met pijn in het hart zijn dat ik mijn thuiskoers op de Koppenberg niet zou kunnen rijden. Dus laat ons hopen dat het tegen één november in orde is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.