Elias Van Breussegem rijdt in 2023 voor clubteam na vier jaar bij Tarteletto-Isorex
foto: Cor Vos
zaterdag 29 oktober 2022 om 19:25

Elias Van Breussegem rijdt in 2023 voor clubteam na vier jaar bij Tarteletto-Isorex

Elias Van Breussegem komt in 2023 niet langer uit voor Tarteletto-Isorex. De 30-jarige renner verruilt de taartjesploeg voor het clubteam Shifting Gears X Blacksheep. Dat maakte die laatste ploeg bekend via sociale media.

“Na meerdere medische onderzoeken, fietstesten en andere beoordelingen, zijn we blij om te kunnen rekenen op Elias Van Breussegem in het seizoen 2023”, schrijft Shifting Gears X Blacksheep, een van de toonaangevende clubteams in België. “We zijn er zeker van dat hij wat magie aan dit geweldige team toevoegt en we wensen hem veel plezier bij ons, op en naast de fiets.”

Van Breussegem kwam in 2019 bij Tarteletto-Isorex, nadat hij enkele jaren reed voor het Vérandas Willems-Crelan. Die laatste ploeg had in 2017 en 2018 een ProContinental-licentie had. Bij Vérandas Willems-Crelan was Van Breussegem, de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften in 2016, ook twee jaar ploeggenoot van Wout van Aert.

In zijn tijd bij Tarteletto-Isorex wist Van Breussegem één UCI-koers te winnen, de Dorpenomloop Rucphen (1.2) in 2021. Dit seizoen was hij de beste in de profkermiskoers in Zele.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.