Ellen van Dijk rijdt half jaar na bevalling berekoers in Parijs-Roubaix: “Ik kon blijven gaan”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 april 2024 om 18:03

Ellen van Dijk rijdt half jaar na bevalling berekoers in Parijs-Roubaix: “Ik kon blijven gaan”

Ellen van Dijk was niet kapot te krijgen in Parijs-Roubaix Femmes. De renster van Lidl-Trek plaatste tal van demarrages en beukte in finale nog lang op kop voor haar ploeggenote Elisa Balsamo. “Ik voelde me wel goed, geloof ik”, lachte ze na afloop bij de NOS.

“Ik kon blijven gaan, maar miste de punch en kon het verschil niet maken”, aldus Van Dijk, die vorig jaar beviel van haar zoontje Faas en dit voorjaar haar rentree in het peloton maakte. “Het was een fijne koers, waar je met een grote motor ver kan komen. Ik kon alleen het verschil niet maken. Ik heb altijd al gehad, dat gebrek aan explosiviteit, maar na anderhalf jaar zonder koers is dat nog verder weg.”

“Maar ik ben wel heel blij met mijn vorm, dat ik zo snel zo goed ben. Vorig jaar deed ik nog analyses hier voor NOS, en nu ben ik heel blij hoe ik zes maanden na de bevalling Roubaix kan rijden.” Het is vandaag zes maanden en twee dagen geleden dat Van Dijk beviel. “Dit stelt niets voor vergeleken bij de bevalling”, lachte ze. “Ik ben blij met hoe het gaat. Met de motor zit wel goed.”

In de ultieme finale stelde Van Dijk zich in dienst van Balsamo, haar ploeggenote bij Lidl-Trek. De Italiaanse moest in de sprint echter nipt de duimen leggen voor Lotte Kopecky. “Het is superzuur. We hadden veel vertrouwen in Elisa. Het was een voordeel dat ze baanervaring heeft, maar die ervaring heeft Kopecky ook, haha. We wilden Vos het werk laten doen, wat lukte, maar Elisa komt net tekort. Kopecky kon genoeg sparen. Ik kon zelf niet wegkomen, dus dit was de manier om het te doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.