Ellen van Dijk wint eindklassement Madrid Challenge, Giorgia Bronzini pakt slotrit
foto: Anton Vos/Cor Vos (archiefbeeld)
zondag 16 september 2018 om 16:49

Ellen van Dijk wint eindklassement Madrid Challenge, Giorgia Bronzini pakt slotrit

Ellen van Dijk heeft het eindklassement gewonnen van de Madrid Challenge by La Vuelta, die dit jaar door het leven ging als een tweedaagse etappekoers. Onze landgenote won gisteren al met Sunweb de ploegentijdrit. De slotetappe was een prooi voor Giorgina Bronzini. De zege in de Spaanse hoofdstad was voor de Italiaanse extra speciaal omdat dit haar laatste WorldTour-wedstrijd was. Aan het eind van het seizoen zet ze namelijk een punt achter haar loopbaan.

Iurani Blanco was de eerste renster die de aanval koos in de koers over 100,3 kilometer. Veel ontsnappingspogingen zouden volgen, maar het peloton hield de boel in de beginfase aardig onder controle met het oog op de tussensprints. Coryn Rivera won de eerste en nam daardoor virtueel de leiderstrui over van haar Sunweb-ploeggenote Leah Kirchmann met wie ze gisteren de ploegentijdrit won.

Uiteindelijk reed een groep van negentien rensters weg uit het peloton met daarbij onze landgenote Ellen van Dijk. Ze pakten een voorsprong van bijna een minuut bij het ingaan van de laatste 25 kilometer. In het peloton werd hard gewerkt om de marges ongedaan te maken, maar de kopgroep slaagde erin uit handen te blijven van het pak. In de sprint die volgde was Giorgina Bronzini net iets sneller dan Sarah Roy. Ellen van Dijk werd zesde en pakte de eindzege.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 september 2018 17:01
Mooie afsluiting zo van de carrière van Bronzini. Maar weet iemand wat die Zabelinskaya bezielt? Kilometerslang op kop rijden in een groep van 15 man voor helemaal niemand, dat verzin je toch niet in 2018?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.