Enkel winst telt voor Belkin in Ronde van Limburg
donderdag 12 juni 2014 om 17:02

Enkel winst telt voor Belkin in Ronde van Limburg

Paul Martens

foto: Sirotti

Voor het Belkin Pro Cycling Team is zondag een tweede plaats tijdens de Ronde van Limburg enkel een teleurstelling. De Nederlands WorldTour-formatie gaat in België enkel en alleen voor de winst. “We zijn het bijna aan onze stand verplicht om te winnen”, stelt ploegleider Michiel Elijzen in een persbericht.

Volgens Elijzen is de opgelegde druk helemaal niet erg voor zijn ploeg: “We zijn als een van de weinige grote ploegen aanwezig. Dit is een wedstrijd waarin we kunnen scoren en dus zullen we de koers moeten dragen. We zijn het bijna aan onze stand verplicht om te winnen. Dat was afgelopen zaterdag ook zo en toen kwam het helemaal in orde met Theo Bos. Ik vind een beetje druk wel fijn.”

Toch is Bos zondag niet de vooruitgeschoven pion. Dat is de Duitser Paul Martens: “Paul is onze vooruitgeschoven man. Hij heeft in de Baloise Belgium Tour met zijn ritzege laten zien goed in orde te zijn. Ook Jos van Emden is sterk. Zij kunnen prima uit de voeten op het heuvelachtige parcours. Voor Theo wordt het lastig als de koers hard wordt”, aldus Elijzen.

Belkin voor de Ronde van Limburg
flag-nl Jetse Bol
flag-nl Theo Bos
flag-au Greame Brown
flag-nl Rick Flens
flag-de Paul Martens
flag-nl Dennis van Winden
flag-de Robert Wagner
flag-nl Jos van Emden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.