Etixx-Quick-Step ziet Gaviria en Contreras wegvallen
foto: Tim De Waele/Etixx-Quick-Step
zaterdag 23 januari 2016 om 10:20

Etixx-Quick-Step ziet Gaviria en Contreras wegvallen

Etixx-Quick-Step moet in de Ronde van San Luis verder zonder Fernando Gaviria en Rodrigo Contreras. Beide Colombianen behoorden tot de slachtoffers van de grote valpartij aan het slot van de vijfde etappe en zijn te zwaar gehavend om zaterdag nog op de fiets te stappen.

Contreras, derde in het algemeen klassement en beste jongere, raakte gewond aan zijn knie en moest vijftien hechtingen laten zetten. Gaviria, dinsdag winnaar van de eerste etappe in lijn, moet de koers noodgedwongen verlaten nadat uit een scan bleek dat hij het spaakbeen in zijn linkerarm heeft gebroken. Ook Maximiliano Richeze en Stijn Vandenbergh waren betrokken bij de valpartij, maar zij kunnen wel verder, meldt Etixx-Quick-Step in een persbericht.

Het voornaamste slachtoffer van de valpartij op circa 25 kilometer van de streep was Adriano Malori. De Italiaan van Movistar ligt met hoofdletsel op de intensive care en wordt in een kunstmatige coma gehouden. De val zou een gevolg zijn geweest van een gat in het wegdek.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
23 januari 2016 10:34
Jammer :(
23 januari 2016 10:43
zo, een valpartij met grote gevolgen :(

t is dikwijls bij grote valpartijen dat een aantal ploegen er met meerdere renners bij betrokken zijn
23 januari 2016 11:10
Beelden crash: https://www.youtube.com/watch?v=2CqSnNSpoPw

On: Heel sneu.. :(
23 januari 2016 11:34
Er is wel een Etixxrenner die voluit gelanceerd wordt en zich met zijn linkerarm op wil vangen. Dat zal dus Gaviria geweest zijn.], zoiets kan je arm gewoon niet aan.
Etixx en Movistar reden met bekant de gehele ploeg op kop, dus die hebben begrijpelijkerwijs de grootste schade.

Wel cru voor Contreras, dat was misschien wel de enige koers in het jaar waar hij de duidelijke klassementsman voor Etixx is.
23 januari 2016 12:40
Het is enorm erg wat er gebeurd, maar moest dit in de toer zijn zou het weer zijn van dat er te veel ploegen zijn, de ploegen uit te veel renners bestaan. De ploegen hier bestaan uit 6 renners en het gebeurt hier ook.
23 januari 2016 12:48
Het gebeurd op sommige momenten meer dan anders :

A : begin seizoen is altijd flink vallen geblazen. B : Eerste week in grote rondes met veel, goed over de ploegen verdeelde AK-kanshebbers & Sprinters. Voorts zijn er ook nog extra gevaarlijke koersen waarbij Waalse Pijl en MSR me het eerst komen dagen. Kleinere ploegen helpt volgens mij wel tov koersverloop maar niet qua valpartijen.
23 januari 2016 13:04
Wat een bizarre valpartij. Zie je niet vaak dat de eerste renner van het peloton valt. Kan ook niet goed zien wat die doet. Lijkt spontaan over de kop te vliegen.
23 januari 2016 13:08
Viel nou degene die helemaal op kop reed als eerste? dat is wel merkwaardig
23 januari 2016 13:23
Volgens Vila, ploegleider Tinkoff, reed die voorste renner in een gat in de weg.
23 januari 2016 13:31
Een gleuf in die parallel met de weg lag dat verklaart ook het slippen.
23 januari 2016 15:52
menig bowler zou jaloers zijn..
wel zonde voor die mannen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.