Etixx-Quick Step zonder Van Keirsbulck naar De Ronde
Foto: © Etixx - Quick-Step / Tim de Waele
vrijdag 1 april 2016 om 08:10

Etixx-Quick Step zonder Van Keirsbulck naar De Ronde

Etixx-Quick Step heeft bekendgemaakt met welke acht renners het aanstaande zondag aan de start staat van de honderdste Ronde van Vlaanderen. Met Tom Boonen, Niki Terpstra en Zdenek Stybar beschikt de ploeg over drie kopmannen. Het team laat Guillaume Van Keirsbulck thuis.

De 25-jarige West-Vlaming was de afgelopen twee jaar wel van de partij. De ploeg is echter niet tevreden over hem. “Het is tijd dat Guillaume voor de spiegel gaat staan”, vertelt teambaas Patrick Lefevere aan persbureau Belga. “Hij heeft de laatste tijd van alles last. Ik ben totaal niet tevreden over hem. Ik hoop dat hij dat ook niet van zichzelf is”, geeft hij aan.

Matteo Trentin kan waarschijnlijk rekenen op een vrije rol. Tony Martin maakt zijn debuut in de Ronde. Samen met Iljo Keisse, Stijn Vandenbergh en Nikolas Maes zal hij proberen zijn kopmannen zo lang mogelijk bij te staan.

De Belgische formatie had in aanloop naar de Ronde te maken met het nodige blessureleed. Julien Vermote en Yves Lampaert waren voorzien om Vlaanderens Mooiste te rijden, maar zijn vanwege blessures niet beschikbaar.

Selectie Etixx-Quick Step voor Ronde van Vlaanderen
flag-be Tom Boonen
flag-be Iljo Keisse
flag-be Nikolas Maes
flag-de Tony Martin
flag-cz Zdenek Stybar
flag-nl Niki Terpstra
flag-it Matteo Trentin
flag-be Stijn Vandenbergh

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
1 april 2016 08:28
edit redactie: bedankt, aangepast
1 april 2016 08:29
Van Keirsbulck verandert voor zijn ontwikkeling en zijn wedstrijden te rijden maar beter van ploeg, hij had dat eigenlijk moeten doen, Shimano heeft ooit interesse in hem gehad.
Als je ziet dat een fitte Lampaert en Vermote waarschijnlijk ook voorrang op hem hebben, is hij maar de nummer 11 of 12 van de klassieke ploeg.
1 april 2016 08:31
Van Keirsbulck kan een interessante renner zijn voor TLJ, ter ondersteuning van Vanmarcke
1 april 2016 08:45
Was hij ooit niet het mega talent en de 'nieuwe' Boonen? Toch jammer dat het er nooit echt is uitgekomen. Ik denk dat hij ook beter kan overstappen naar een ander team. TLJ zou goed zijn als 2e man voor Vanmarcke en dan kan hij soms zijn eigen kans gaan. Maar hij zal wel flink wat kosten en ik weet niet of TLJ dat kan / wil betalen. Daarnaast zie ik hem ook niet bij een ander team passen of het moet echt een stap lager zijn zoals Wanty...
1 april 2016 09:16
3 kopmannen en een vrije rol in een ploeg van 8.... Dat vraagt om problemen en geen uitslag.
Aan de andere kant kunnen die drie kopmannen ook zomaar in de laatste kopgroep van 4 zitten. Mja, ook dan winnen ze niet... ;)
Ik denk dat Lefevre niet tevreden is aan het eind van deze ronde.
1 april 2016 09:16
Waarom zou van keirsbulck duur zijn? Nauwelijks preststies geleverd dus niks te eisen zou ik denken. Meer dan een behoorlijke knecht js hij nooit geweest binnen eqs.
1 april 2016 09:18
@Oscar: en dan ook nog Vandenbergh als knecht...
Het wordt tijd voor een salarisplafond: max. 15 miljoen aan rennersalarissen. Dan komt er wellicht een beetje spreiding van renners en winnende ploegen.
1 april 2016 09:29
Ik hoop dat ze vroeg gaan anticiperen, en de wedstrijd hard maken! (Maar daarna mag wel iemand anders winnen..)
1 april 2016 09:54
Zie Vermote opgesteld staan voor Baskenland. van Keirsbulck rendeert mogelijk beter met een ander soort begeleiding. Lotto Soudal zou ook een optie kunnen zijn.
1 april 2016 10:28
Van Keirsbulck zou wellicht naar Topsport kunnen overstappen, gegarandeerd krijgt hij daar meer kansen tot zelfontplooiing. Maar ik vrees ook dat zijn plafond wat lager ligt dan gedacht, dat men zijn stijl en uiterlijk met dat van Boonen vergeleek heeft onrealistische verwachten gecreëerd.
1 april 2016 10:45
Van Keirsbulck is nogal een labiel persoon. Zeker niets voor TLJ.
1 april 2016 11:05
Van Keirsbulck was bij de jeugd één van de besten ter wereld, die jongen demarreerde bij de junioren in de eerste ronde, om uiteindelijk alleen weg te blijven en solo te winnen. Dat deed veel jongerenbegeleiders aan Tom Boonen denken, die eigenlijk net hetzelfde deed. Maar bij de profs lijkt zijn groei zeer vroeg gestagneerd te zijn. Spijtig, misschien tijd voor een andere ploeg!
1 april 2016 12:01
Jonge renners moeten ook nooit met Lefevre in zee gaan.
Bij deze man tellen alleen overwinningen , die "houd" van iedere renner
in zijn ploeg als ze maar winnen.
Aan opleiding en begeleiding van jonge renners komt dan ook niet op in zijn
gedachten.
Ze moeten zich al vroeg kapot rijden voor hun kopmannen.
1 april 2016 12:10
Wat een ploeg zeg, op een kilometer of 50 van de meet hebben ze nog 5-6 man vooraan. En dan laten ze Lampaert en Van Keirsbulck nog even thuis, maar ja als je niet meekan met Sagan-Cancellara schiet je er weinig mee op. Ze weten het zelf ook dus verwacht wel iets van deze ploeg: een vroege vlucht, een aanval net voor de finale om de anderen in het defensief te drukken, etc.

Van Keirsbulck is echt wel een goede renner hoor. 4 overwinningen waaronder 3 daagse De Panne, slotrit in Eneco Tour (toch WT). Sterke beer maar sukkelt al jaren met de maag/darmen (operatie ondergaan) en heeft nu ook last met zijn rug. En de vergelijkingen met Boonen deden er inderdaad geen goed aan. Als hij is volledig blessurevrij zie ik hem wel uitpakken, talent zat.
1 april 2016 12:14
@Boum05
Je kunt niet ontkennen dat over het algemeen renners bij Etixx beter worden. Zie Stybar, Kwiat, Terpstra, VandenBergh, Vakoc en Alaphilippe de laatste jaren. En daar zitten toch renners bij die als neo bij de ploeg zijn binnengestapt.
1 april 2016 12:46
Deze jongen is veel te duur voor tlj, schijnt sws iemand te zijn met nogal hoge salariseisen heb ik gehoord.
1 april 2016 14:22
Gelukkig is Vandenbergh er nog bij om het gat dat Terpstra trekt te dichten.

Verder is dit een typische Lefevere methode: een mindere god uit zijn ploeg in de media met de grond gelijk maken om de rest nog even te motiveren
1 april 2016 15:10
Ben benieuwd naar de ploeg voor Roubaix..........zes kopmannen, Keisse in een vrije rol en Maes Als knecht.
1 april 2016 16:55
@tutu888. Terpstra, Stybar en Kwiakowski waren al grote meneren toen ze naar
Lefevre gingen, daar heeft hij niets aan bijgedragen.
1 april 2016 19:51
@Boum05
Terpstra had voor hij naar Lefevre ging enkel een grote status op de piste, op de weg enkele kleinere overwinningen en nog alles te bewijzen wat het jaar nadien is gebeurd in DDV.
Stybar net hetzelfde verhaal maar hij had zijn status verworven in het veld en moest nog alles bewijzen op de weg en dat kwam er na 2 jaar ook uit.
Kwiatkowski had bij de profs enkel nog zijn talent laten zien dat hij ookal had bij de junioren en beloften, vanaf zijn overstap naar Lefevre is hij beginnen winnen.

Als je daarnaast Alaphilippe, Lampaert, Vakoc, en Trentin plaatst heb je het niet slecht gedaan. Zoals het er nu naar uitziet ook nog Wisniowksi en Gaviria die je daarbij kunt gaan plaatsen

Dus kun je wel stellen dat ze in de ploeg van Lefevre echt wel jonge renners beter maken en weten hoe ze er mee moeten omgaan.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.