Euskaltel-manager Galdeano ontevreden over seizoen
vrijdag 12 april 2013 om 13:01

Euskaltel-manager Galdeano ontevreden over seizoen

Euskaltel

foto: Sirotti

Euskaltel-Euskadi kent tot op heden een ongelukkig seizoen. De Baskische formatie wacht nog altijd op de eerste overwinning. Tot overmaat van ramp testte Alexander Serebryakov vorige week positief op EPO. Manager Igor González de Galdeano is dan ook ontevreden. “Dit is het meest kritieke moment voor mij sinds ik hier werk”, zegt hij tegenover El Diario Vasco.

González de Galdeano verklaart dat de tegenvallende prestaties te maken kunnen hebben met een nieuwe trainingsmethode. “We besloten voor dit seizoen om onze voorbereiding te veranderen. We hebben Iñigo Mujika aangetrokken, dit is een gerenommeerde man in de wereld van atletische voorbereiding. Het vergt tijd om het effect van deze verandering te kunnen zien. Dat lukt niet in een maand.”

De nieuwe trainingsmethode zou op de lange term een positief effect moeten hebben. “Maar we begonnen er vrij laat mee, omdat ook de structuurverandering binnen het management van Euskaltel in volle gang was. We begonnen vrij laat pas aandacht te schenken aan het wielrennen zelf.” Desalniettemin spreekt González de Galdeano zijn teleurstelling uit over enkele renners.

Hij noemt meerdere coureurs bij naam: “In de Ronde van het Baskenland werd er meer van Igor Anton verwacht, en ook van de Izagirre broers, ook al zijn ze jong. We hebben ook meer van Mikel Nieve verwacht, maar de overwinningen blijven uit. Zij hebben niet het niveau behaald dat ik had verwacht.”

Op de vraag wie hier voor verantwoordelijk zijn, zegt de manager: “De renners zelf… Je moet een prijs betalen om een prestatie te kunnen leveren. Er moet in enkele periodes van het jaar meer opgeofferd worden, om te trainen zoals andere wielrenners en om op het juiste gewicht te blijven.” González de Galdeano erkent dat Baskische renners zelden winnaarstypes zijn geweest. Dit maakt het volgens hem nog belangrijker om, ondanks Serebryakov, door te gaan met het aantrekken van buitenlandse renners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.