Ewan blikt vooruit op de Giro: “Ik voel nu toch iets meer druk”
foto: Cor Vos
vrijdag 10 mei 2019 om 15:42

Ewan blikt vooruit op de Giro: “Ik voel nu toch iets meer druk”

Caleb Ewan hoopt Lotto Soudal de nodige ritzeges te bezorgen in de Giro d’Italia, maar hij zal dan wel moeten afrekenen met concurrenten als Fernando Gaviria, Elia Viviani en Pascal Ackermann. “Ik voel nu toch iets meer druk”, zo vertelt de Australiër voor aanvang van de drieweekse rittenkoers.

De grote vraag is hoeveel kansen de sprinters krijgen in de aankomende Giro. “Ik denk dat er vijf tot zes sprintkansen zijn. Dat is niet enorm veel, maar nog altijd meer dan voldoende”, aldus Ewan, die in de sprintvoorbereiding vooral kan rekenen op Roger Kluge en Jasper De Buyst.

Sprinttrein 
De Buyst – die inmiddels volledig is hersteld van een gebroken schouderblad – moet de laatste man worden voor Ewan. “Jasper was nog niet in staat om me te helpen tijdens de Ronde van Turkije. Het duurt sowieso een tijdje vooraleer een sprinter en een lead-out man op elkaar ingespeeld zijn.”

“De Giro is zeker niet de gemakkelijkste wedstrijd om te oefenen, maar we hopen op het beste”, zo geeft de 24-jarige sprinter aan. “Ik voel nu wel wat meer druk, aangezien het mijn eerste grote ronde is voor Lotto Soudal.” Kan Ewan omgaan met de druk? In de Ronde van Turkije – zijn laatste voorbereidingskoers op de Giro – won hij alvast twee etappes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.