Fabio Aru: “Om te winnen, moet je aanvallen!”
foto: Sirotti
donderdag 14 mei 2015 om 11:10

Fabio Aru: “Om te winnen, moet je aanvallen!”

Fabio Aru staat na de eerste aankomst bergop tweede in het algemeen klassement in de Giro d’Italia. De Italiaan heeft slechts twee seconde achterstand op klassementsleider Alberto Contador. Aru geeft tegenover Biciciclismo aan zeer tevreden te zijn over het koersverloop tot nu toe: “Mijn goede positie in het klassement geeft mij een extra boost: vastberadenheid en energie. Ik zal aanvallen.”

De Astana-renner is dus niet van plan om in de zware bergetappes het wiel van Contador te kiezen en via bonificatieseconden het roze te pakken: “Van nature ben ik een aanvallende renner. Dat is de schoonheid van het wielrennen. Om te kunnen winnen, moet je aanvallen.” Doordat Sylvain Chavanel nog net als tweede wist te eindigen in de etappe van gisteren miste Aru op een haar na de roze trui. Die hangt nu om de schouders van Contador, maar daar ligt de 24-jarige renner geen moment wakker van: “Dit is pas het begin”, reageert hij nuchter.

RIDE Magazine
38 Reacties
Sorteer op:
14 mei 2015 11:13
Hij moet ook zeker aanvallen want met die tijdrit zou hij zo 2 minuten kunnen verliezen tegen een Contador en misschien wel 3 tegenover Porte.
14 mei 2015 11:18
Als hij deze Giro wil winnen zal hij echt van goede huize moeten komen in het hooggebergte, in de lange tijdrit zou hij van de andere twee grootmachten zomaar 2 minuten aan z'n broek kunnen krijgen.
14 mei 2015 11:22
Leuk dat hij deze Giro op deze aanvallende manier kleurt, dat is veel leuker dan afwachtend koersen. Tot nu toe een supermooie eerste week voor een grote ronde al.
Helaas roept veel aan kunnen vallen wel meteen weer vragen op, maar dat zien we naderhand nog wel allemaa, nu gewoon genieten!
14 mei 2015 11:41
Zo jong al een echte leider, dat belooft veel voor de toekomst!
14 mei 2015 11:43
Een echte leider, mooi dat hij al weet wanneer hij goed zal zijn en dat hij de benen heeft om aan te vallen, want een zegen lijkt me dat zeg. Blablabla...
14 mei 2015 11:47
Daarmee bedoel ik ook dat hij dit seizoen geen Scarponi nodig heeft.
14 mei 2015 12:04
Ontzettende klasbak met karakter. Meteen een van mijn favoriete renners.
14 mei 2015 12:20
Fabio Aru: "Om te winnen, moet je afvallen!"
14 mei 2015 12:25
@John Bidon.

+1 hahahahaha.
14 mei 2015 12:29
Fabio Aru is ontegenzeggelijk de man die ik het liefst deze giro zie winnen. Een echte klimmer, tot op het bot gepassioneerd en bereid onconventioneel de strijbijl op te pakken en ermee in de rondte te hakken. De meer berekenende Porte en alleskunner/kampioen Contador zijn ook nog eens de ideale tegenstanders om deze giro tot een episch hoogtepunt in haar bestaan te maken.

Dan nog even:

Vraagstukken omtrent medische begeleiding etc zijn in mijn ogen op ALLE HC-ploegen toepasbaar en ik denk niet dat ze elkaar op dat vlak veel ontlopen, SKY, Tinkoff, Astana en Katuscha liggen momenteel een stuk voor op de rest qua zowel kracht van de selectie als alle radarwerken hier omheen en daar moet de wielerfan maar beter mee leren leven.
14 mei 2015 12:34
@romans

Als ik jou worden goed begrijp moeten we gewoon accepteren dat er weer een "peloton a deux vitesses" is. En het hele gezeik begint weer van voor af aan en de rest van het peloton komt weer voor de keuze te staan meedoen of stoppen. Wat is top sport toch (h)eerlijk
14 mei 2015 12:40
@Mdkidw
Ik weet niet of we het moeten accepteren, maar dat dit momenteel de situatie is lijkt me overduidelijk. Ik zou Etixx er nog bij zetten, en dan zijn er nog wat ploegen met mindere renners die dit jaar ineens voor de knikkers meedoen (bijv Lampre).
14 mei 2015 12:55
Etixx idd vergeten. Die gaven met name in de chrono van afgelopen editie duidelijk aan dat ze een ploeg 'over all' in de steigers kunnen zetten voor een grote ronde.

Laat ik nog even duidelijk maken dat dit helemaal niet dopegerelateerd hoeft te zijn, even goed door een minitieuze opzet van voeding en training kan komen waar zeker de optie en/en ook niet uitgesloten kan worden.
14 mei 2015 12:57
@ met de kop in de wind. Er zal altijd verschil in kwaliteit bestaan tussen renners en ploegen, maar dat wil niet meteen zeggen, dat die ploegen die nu zo ontzettend hard rijden t.o.v. andere ploegen opeens weer een nieuw dopingmiddel hebben uitgevonden en daar gebruik van maken. Je kan het ook vergelijken met voetballen Barcelona en Ajax, omdat Barcelona zoveel beter is, betekend het dan automatisch dat ze ook beter "geprepareerd" zijn ?
Verdenkingen zullen er altijd zijn met dank aan het verleden in de wielersport, met dank aan de UCI, met dank aan alle doktoren etc.etc, maar laten we nu gewoon genieten van topsport met dank aan aanvallers als Aru, waardoor het geen saaie sport wordt om naar te kijken.
14 mei 2015 13:00
Mwoah, peloton a deux vitesses is zo'n Frans jankverhaal dat met Festina / Cofidis ten tijde van Gaumont/Vandenbroucke Europcar 2011 en wellicht zelfs AG2R anno 2015-nu? nooit en te nimmer aan de entrangeurs voorbehouden is.

Volgens mij leven we eerder in een tijd waar het Peloton ongeveer even veel versnellingen als een achtertandwiel heeft maar de grote plaat slechts aan een paar teams met miljoenenbudgetten voorbehouden is.

EPO-cowboys zoals de Inglinsky brothers, Santambrogio, DiLuca etc staan hiet trouwens volkomen los van, dat type lijkt me met dag zeldzamer te worden en loopt tegen de lamp voor ze het zelf doorhebben.
14 mei 2015 13:03
Ik hoop dat Aru gaat aanvallen, de giro is al om te smullen en dat is het dan alleen maar meer... Anderzijds heb ik het nooit zo op Aru gehad. dus van mij mag AC wel de dubbel halen :) Porte heeft het inzich om erg leuk te rijden, maar is het afgeleerd. Einde van het verhaal is gewoon dat ik hoop dat de initiatiefrijkste renner wint, zonder tegenslag uit te buiten bij anderen.
14 mei 2015 13:06
Er moet gewoon iets komen waarbij renners verplicht zijn alles te melden wat ze tot zich nemen aan voedsel, supplementen en medicatie. Niet meer alleen maar controleren op middelen die je kent en waarden die je snapt, maar gaan monitoren wat renners tot zich nemen en daarmee snel kunnen bepalen of een nieuw/onbekend middel toegestaan moet zijn of niet.
Het is gewoon precies dat ouderwetse Deux Vitesses waar we weer naar gaan kijken. Sommige ploegen doen iets wat andere ploegen niet doen. Of dat nu doping is of iets wat eigenlijk geen doping is volgens de regels boeit me niet zo. Het is met truukjes een voorsprong willen proberen te bereiken, waar de regels er simpelweg op gericht zijn om een zo eerlijk mogelijke basis voor elke sporter te hebben.. een 'even playfield'.
14 mei 2015 13:08
@ rv

Haha wees maar eerlijk, jij ziet Aru graag winnen omdat je je graag afzet tegen de veelal gedeelde opinie wat betreft Aru. Lekker rebels ;).

Doe mij maar Porte!
14 mei 2015 13:12
LL +100!!

Lekker altijd tegen de stroom in gaan, zo kennen we RV.
14 mei 2015 13:13
Het grootste probleem zal zijn om zijn teamgenoten te lossen.
14 mei 2015 13:15
Geef mij maar Contador! Dat is ook een geweldige (aanvallende) renner die prachtig de bergen op klimt!
14 mei 2015 13:17
Ik supporter ook voor Aru deze Giro.

En Zakarin natuurlijk. Die gaat minimaal een ritje pakken.
14 mei 2015 13:22
@Lynda > Het een hoeft het ander niet uit te sluiten ;)

Het is alleen maar goed dat we niet allemaal dezelfde favoriet hebben. Ik zou ze 1. Aru 2. Contador 3. Porte listen maar belangrijker is het dat ze het lekker lang gaan rekken, de beslissing.
14 mei 2015 13:50
@John Bidon
LOL..
Naar het ziekenhuis met dysenterie en kilo's afvallen en dan zo tekeer gaan? Yeah right..
14 mei 2015 13:56
Wat een wijsheden worden er rond gesmeten op een vrije dag....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.