Fabio Aru: ”Wist niet dat Froome pech had op het moment van aanvallen”
maandag 10 juli 2017 om 08:34

Fabio Aru: ”Wist niet dat Froome pech had op het moment van aanvallen”

De koninginnenrit van gisteren heeft naast enkele voorname uitvallers en verliezers, ook de nodige controverse opgeleverd. De meeste beroering ontstond op de flanken van de Mont du Chat, toen leider Chris Froome mechanische pech kende en genoodzaakt was van fiets te wisselen. Precies op dat moment gooide zijn grote rivaal Fabio Aru de knuppel in het hoenderhok. Na afloop van de rit gaf de Italiaan tegenover de verzamelde pers echter aan dat hij niet wist dat de Brit op dat moment pech had.

Boze tongen beweren dat de kopman van Astana gebruik maakte van de malheur van Froome. Zelf houdt de nummer twee van het klassement vol dat dit absoluut niet het geval is. ”Ik heb niks gezien van de pech omdat ik al van plan was om aan te vallen op dat punt. Ik wilde het vandaag van ver proberen. Toen ik over de radio hoorde dat Froome pech had, ben ik gelijk gestopt met rijden,” aldus de Italiaan tegenover Cyclingnews.

Ondanks de nodige opschudding, is Aru blij met de uitkomst van de etappe. ”Het was een zware en vooral gevaarlijke rit. De afdalingen lagen er erg glad bij. Ik probeerde me te handhaven voorin, maar kon maar net de val van Geraint Thomas ontwijken. Het is nu zaak om goed te herstellen op de rustdag. De Tour duurt nog erg lang.”

RIDE Magazine
45 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2017 08:39
Aru wist niks, Froome wist niks. En de oortjes waren blijkbaar defect...
10 juli 2017 08:39
Whahaha
10 juli 2017 08:40
Hmmmm, hier heb ik toch sterk mijn bedenkingen bij. Volgens mij keek hij recht in de radeloze ogen van Froome toen die zijn hand opstak omwille van de pech en reageerde het instinct van Aru met een aanval. Dat het instinct het overneemt van de ratio vind ik trouwens een erg mooie eigenschap voor een wielrenner, het maakt van Aru een rasechte aanvaller en het heeft hem al een rit opgeleverd deze tour.
10 juli 2017 08:40
Samenloop van omstandigheden.
10 juli 2017 08:41
oké.. het was overduidelijk dat hij het door had. En hij stopte alleen omdat hij niet weg kon komen en Martin en Porte hem duidelijk maakten dat hij dom bezig was. Je ziet hem nog verontwaardigd rondkijken waarom niemand overneemt.
10 juli 2017 08:42
lol, Aru kwam van achter Froome die zijn hand had opgestoken. dus op zeker dat Aru gezien heeft dat er 'iets' met Froome aan de hand was.
ik heb verder geen moeite met aanvallen wanneer je concurrent pech heeft, maar lieg er achteraf dan niet over
10 juli 2017 08:45
Zijn reactie toen niemand over wou nemen suggereert het tegendeel. Ik vind het persoonlijk verder niet zo'n drama dat hij poogt te profiteren van technische malaise bij Froome, maar wees dan ook een echte grote jongen en geef het gewoon toe
10 juli 2017 08:49
Samenloop van omstandigheden. Jammer dat Froome pech kreeg, daardoor liep ook de aanval van Aru stuk. Selectieve sportiviteit toch. Froome heeft het geluk aan zijn zijde dat het op het moment gebeurd in de klim en nog niet in de volle finale. In de afdaling hadden ze waarschijnlijk wel doorgereden.
10 juli 2017 08:52
Ik weet niet wat ik van Aru als persoon moet denken. Niet het meest sympathieke.
Maar hij probeert de tour wel wat smaak te geven, en dat is mooi.

Met het wegvallen van Porte en Valverde en het duidelijk tekort komen van Quintane, zullen we het van Aru en Bardet moeten hebben als het gaat om enige spanning om het geel.

Groen ligt met het wegvallen van Sagan en nu ook Demare wel weer open. Matthews tegen Kittel -als die uitrijdt. Maar ook Greipel en zelfs Kristoff geef ik nog kans.
Als het kan, dan is het deze editie.
10 juli 2017 09:04
Merkwaardig: het gebruik van de term "journaille" hier. Misschien toch maar eens opzoeken...
10 juli 2017 09:06
Hahaha goed verhaal. Froome zag niks en Aru zag niks. Ok dan.
10 juli 2017 09:08
Hij kon het verschil niet maken vandaag, maar is met Bardet wel de gevaarlijkste concurrent van Froome. Hij heeft zijn etappe al binnen, maar op Peyragudes maakt hij weer een kans. Met de Galibier-etappe en de aankomst op de Izoard zijn de kansen om de benodigde minuut voorsprong te pakken wel dungezaaid.
10 juli 2017 09:12
@8.6 mee eens.
Dat grijze gebied veroorzaakt vaak veel discussie. Wanneer mag je gewoon gebruik maken van pech van een concurrent? Elke ronde is daar discussie over.
10 juli 2017 09:13
Verhaal is niet geheel ongeloofwaardig, kijk naar de beelden en zie Aru's volhardende blik al voordat Froome zijn hand op stak.
10 juli 2017 09:13
Ongeacht wat de waarheid is: het leverde wel spektakel op!

Het (professionele) wielrennen hangt toch aan elkaar van het profiteren van andermans fouten, zwaktes en pech? Volgens mij gaat dat al enkele decennia op die manier...
10 juli 2017 09:22
Mooie mentaliteit, de tour wacht op niemand. Levert toch mooie televisie op voor de kijkers
10 juli 2017 09:24
Niets zo suf als steeds dezelfde winnaar. Het doel heiligt de middelen.
10 juli 2017 09:27
Wat maakt het ook uit, op andere vlakken spelen ze bij Sky vals is de laatste maanden wel gebleken. Waarom je dan niet zou aanvallen als je concurrent pech heeft. Moet het material maar in orde zijn.
10 juli 2017 09:31
@assen het verhaal is volkomen ongeloofwaardig... Aru wist precies wat er aan de hand was. Maar men probeert van beide kanten nu de lieve vrede te bewaren en dat is hun keuze. Maar iedereen zag wat er gebeurde. Verder klaar voor beide.
10 juli 2017 09:33
Kijk, het erge hieraan is dus dat het echt de persoon tekent. En voor mij tenminste is dat een reden om hem ook op andere vlakken altijd minder te vertrouwen. In de Giro destijds pakten ze Contador ookal aan op een moment dat dat niet hoorde.

Dit is pure huichelarij, vooral dit liegen achteraf. Als hij er nu voor uit zou komen dat ie gewoon deed wat iedereen kon zien, is het lang zo erg niet. Zeg dan dat het een moreel foutje was op het moment dat je vol adrenaline zat ofzo. Maar, je zag hem zich gewoon nog opwinden dat niemand meehielp, dus het is absoluut gelul dat ie meteen stopte. En dat vind ik nou weer zo naar aan dit mannetje.
10 juli 2017 09:34
Komaan Aru, je hoeft hier niet te gaan smoezen. Als iemand het voor elkaar krijgt om met peperduur materiaal waar miljoenen in is geïnvesteerd te gaan prutsen dan mag je best laten zien hoe zo'n fiets wél bestuurd kan worden, geen probleem.
10 juli 2017 09:38
Natuurlijk wist hij het wel, maar zeg het dan gewoon. Dan komt er misschien een keer een einde aan deze zogenaamde sportiviteit. Wanneer ze wel/niet wachten is altijd discussie want altijd selectief.
10 juli 2017 09:47
Wat een gezeur. Het is koers.
10 juli 2017 09:53
Tuurlijk zag Aru het en het is alleen maar goed dat hij even gekeken heeft of het misschien een buitenkans was om Froome te droppen. Omwege het grote aantal Angelsaksische 'Hey maters, okay man, yeah cool's kreeg hij geen hulp en Froome was te snel terug maar je moet sowieso even de duimschroeven aantrekken. Koers.

Laten we hopen dat Aru super blijft en geen sikkepit veranderd want het zijn hartstikke mooie tegenstanders deze 2, een stuk minder gezapig dan met de 'it's like that like this like'-figuren.
10 juli 2017 09:54
Het is een discussie waar je toch nooit uitkomt....waarom stopt de kopgroep niet op het moment dat Porte en Martin vallen? Waarom stopt het hele peloton niet als Thomas duikelt? Zo kun je wel doorgaan. Het is in feite een gevoelskwestie.
En sportief....het hele wielrennen heeft nou niet bepaald een historie van grote sportiviteit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.