Fabio Jakobsen: “Ik had de benen niet om te sprinten”
foto: Cor Vos
vrijdag 27 augustus 2021 om 18:16

Fabio Jakobsen: “Ik had de benen niet om te sprinten”

Fabio Jakobsen was vrijdag de grote favoriet in de Vuelta-etappe naar Villanueva de la Serena, maar het kwam er in de finale niet uit. Hij kon zijn eigen trein niet volgen en haakte anderhalve kilometer voor de finish af. “Ik had de benen niet om te sprinten”, vertelt Jakobsen na de finish.

Deceuninck-Quick-Step zette een sprinttrein op poten die in de finale het hele peloton op de kant zette. Ook Jakobsen had het daar zichtbaar moeilijk mee. “We namen een bocht op vier of vijf kilometer van de finish, en ik denk dat Egan Bernal en Tom Pidcock een gat lieten vallen. Ik probeerde het gat nog te dichten, maar dat lukte mij niet”, geeft de Nederlandse sprinter toe.

“Ik had de benen niet, dus heb ik Florian Sénéchal verteld dat hij de sprint moest doen. Dat zei ik via de radio, waarna ik mij liet uitzakken.” En dat sprinten deed de Fransman met verve, want hij won de rit in Villanueva de la Serena.

Sénéchal vertelde na afloop in het flashinterview dat hij Jakobsen hoorde zeggen dat hij een lekke band had, maar dat bleek achteraf niet het geval. Wel is Jakobsen nog altijd de drager van de groene puntentrui. Omdat hij de tussensprint won, heeft hij nu 200 punten op zak. Magnus Cort is tweede met 114 punten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.