Febe Jooris pakt brons op WK tijdrijden: “Had stiekem gehoopt op top-vijf”
foto: Cor Vos
dinsdag 20 september 2022 om 08:57

Febe Jooris pakt brons op WK tijdrijden: “Had stiekem gehoopt op top-vijf”

Febe Jooris behaalde vandaag een bronzen plak bij het WK tijdrijden voor junioren vrouwen. Daar was de 17-jarige renster zeer mee in haar nopjes. “Ik besef het nog niet goed, het is wel zot!”, zei ze na afloop tegen Sporza.

Jooris eindigde op het Europees kampioenschap ook al als derde. “Op het EK heb je het ook gedaan, dus dan denk je: misschien kan ik het nu ook wel. Maar je weet nooit wie erbij komt. Nieuw-Zeeland, Australië, enzovoort… En de Britten natuurlijk. Daarvan wist ik wel dat er een van de twee voor me zou zijn.” Dat was uiteindelijk Zoe Bäckstedt, die met groot verschil won.

“Ik had stiekem gehoopt op top-vijf, ook dacht ik stiekem aan het podium. Maar je weet dat nooit, alles moet meezitten. Maar ik had wel echt een goede dag vandaag”, vervolgt Jooris. In de toekomst wil ze ook schitteren in de tijdritdiscipline. “Ik hoop te blijven meespelen in tijdritten. Volgend jaar wordt de stap groter. Maar het eerste WK tijdrijden voor vrouwen beloften is zeker een doel om naartoe te werken. Blijven focussen op de tijdritten en jaar per jaar sterker worden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.