Felix Großschartner na eerste profzege: “Ik kan goed tegen de kou”

zaterdag 20 april 2019 om 17:54
Felix Großschartner na eerste profzege: “Ik kan goed tegen de kou”

Felix Großschartner greep vandaag tijdens de koninginnenrit naar Kartepe de macht in de Ronde van Turkije. De 25-jarige Oostenrijker boekte zijn eerste overwinning bij de profs.

Hij maakte het verschil op de slotklim. “Om eerlijk te zijn heb ik liever kortere beklimmingen”, vertelde hij na afloop. “Dus ik was blij dat het ingekort werd. Daarnaast was het weer in mijn voordeel. Wanneer het wat kouder is, dan kan mijn lichaam meer. Al met al waren de omstandigheden in mijn voordeel.”

Großschartner kan goed tegen de kou. “Voordat ik ging wielrennen, deed ik aan skiën. Dan was het wel eens min 20. Dus ik ben iets meer gewend dan de andere renners”, grapt hij.

Al vroeg in de slotklim zag Großschartner Remco Evenepoel wegrijden. “Het was toen nog erg ver”, kijkt Großschartner terug. “We moesten denk ik nog zes kilometer. Hij is sterk, maar nog erg jong. In de toekomst zal hij mij ongetwijfeld kloppen”, lacht hij.

Op de slotklim vocht de Oostenrijker een duel uit met Merhawi Kudus. “Hij was erg sterk. Wanneer hij van mij wegreed, probeerde ik mijn eigen tempo te rijden. Niet te snel te diep te gaan. Het was immers nog ver tot de finish.”

Met nog tweehonderd meter te gaan plaatste hij zijn beslissende demarrage. “Tweehonderd meter bergop is nog steeds lang, maar ik zag dat hij het moeilijk had. Het gaf mij extra motivatie dat ik harder kon rijden.”

Een dag voor het einde pakt hij met zijn overwinning de leiderstrui. De eindoverwinning lijkt binnen handbereik. “Het is erg mooi om hier eindelijk mijn eerste profwedstrijd te winnen. Ik heb mij goed voor kunnen bereid in de Sierra Nevada. Het belangrijkste was om daar niet ziek te worden”, kijkt hij terug. “Ik hou ervan om te koersen en volle bak te gaan. Dat geeft mij een goed gevoel en maakt me blij”, besluit hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.