Fernando Gaviria: “Mooi om eindelijk opnieuw te winnen”

Door , donderdag 17 oktober 2019 om 11:26
Fernando Gaviria: “Mooi om eindelijk opnieuw te winnen”

foto: Cor Vos

Meer dan vijf maanden stond hij ‘droog’. Maar in China is Fernando Gaviria eindelijk weer aan winnen toe. En daar was de 25-jarige Colombiaan deze middag in Beihai meer dan tevreden mee. “Het is belangrijk om met een overwinning de winter in te gaan.”

“Ik was gebrand op ritwinst vandaag. Maar de sprinters hebben het vandaag niet cadeau gekregen”, begon Gaviria zijn relaas over de openingsrit van de Tour of Guangxi. “Dit was een hele moeilijke finale. Vooral Remi Cavagna had geen zin in een sprint. Ook Campenaerts trok nog in de aanval. Het was zeer moeilijk om de controle te houden.”

Gaviria kon naar eigen zeggen rekenen op stevige steun van zijn ploegmaats. “Zij knapten hun deel van het werk op en bleven zo lang mogelijk bij mij, tot ik in de laatste rechte lijn het wiel van een renner van Bahrain Merida (Phil Bauhaus, red) koos.  Het werd een bijzonder lange sprint, omdat we eigenlijk allemaal onze inspanning iets te vroeg hadden ingezet. Ik ook. Maar ik haalde het uiteindelijk nog.”

Al was het verschil  met Ackermann klein. “Ik voelde dat het voor mij was, maar ik twijfelde. Tot ik in de radio bevestiging kreeg: ‘Fernando, het is voor jou’. Dit is een belangrijke overwinning. Ackermann is niet de minste. Na alle ellende die ik dit jaar heb gekend, is dit een opsteker. Ik kan nu met een goed gevoel de winter in.”

Gaviria viel in de Giro uit met knieproblemen. Ook in de Vuelta speelde de knie opnieuw op. Ondertussen is hij naar eigen zeggen helemaal hersteld.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.