‘Filippo Ganna kiest voor alternatieve seizoensstart’
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 24 oktober 2023 om 15:58

‘Filippo Ganna kiest voor alternatieve seizoensstart’

Het seizoen 2024 lijkt nog ver weg, maar La Gazzetto dello Sport komt nu al met het wedstrijdprogramma van Filippo Ganna op de proppen. De renner van INEOS Grenadiers zal volgens de Italiaanse sportkrant zijn wielercampagne aftrappen in de Tour Down Under.

En dat is een primeur, aangezien Ganna nog niet eerder aan de start stond van de Australische rittenkoers. De 27-jarige tijdrijder begon de laatste jaren vaak in Argentinië aan zijn seizoen, maar de Vuelta a San Juan gaat in 2024 door als een lokaal evenement. In 2022 en 2021 koos Ganna – met de Ster van Bessèges – dan weer voor een Franse seizoensouverture.

Verdere programma
Ganna zou het in 2024 dus over een andere boeg gooien met een eerste deelname aan de Tour Down Under, in combinatie met enkele baanwedstrijden aldaar. Daarna richt de Italiaan zich op zijn thuiskoersen Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. De coureur hoopt volgend jaar – na zijn tweede plaats in 2023 – weer te kunnen strijden om de overwinning in La Primavera. Ganna wordt tevens aan de start verwacht van Parijs-Roubaix.

Daarna zal Ganna zich klaarstomen voor de Giro d’Italia, een wedstrijd die hij drie keer eerder mocht afwerken. De Tour de France komt zoals eerder aangegeven niet voor in zijn plannen, de Olympische Spelen (uiteraard) wel. Ganna mikt in Parijs op enkele baanonderdelen, maar richt zich eveneens op de individuele tijdrit. De wegrit zal hij volgens La Gazzetta dello Sport niet betwisten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.