Flanders Tomorrow Tour wil beloften testen in aanloop naar WK
Tim van Dijke, U23-kampioen van Nederland, doet mee - foto: Cor Vos
donderdag 2 september 2021 om 13:22

Flanders Tomorrow Tour wil beloften testen in aanloop naar WK

Deze week staat de eerste editie van de Flanders Tomorrow Tour op het programma. Het behelst een nieuwe driedaagse rittenkoers voor beloften, met op de slotdag een dubbel programma met een individuele tijdrit én een afsluitende etappe.

De koers heeft van de internationale wielerunie de status UCI 2.2U meegekregen, wat wil zeggen een meerdaagse voor U23-renners. Aan de start staan meerdere opleidingsploegen van hoog niveau, zoals Jumbo-Visma, het Hagens Berman Axeon van Axel Merckx, SEG Racing Academy, Bingoal Pauwels Sauces WB, Israel Cycling Academy en Metec-Solarwatt. Ook thuisteams als Acrog-Tormans, EFC-L&R Vulsteke en Home Solution-Soenens doen mee.

Ook is de Flanders Tomorrow Tour trots om te melden dat vijf beloftenkampioenen op de deelnemerslijst staan: Tim van Dijke (Nederland), Kim Heiduk (Duitsland), Arthur Kluckers (Luxemburg), Oded Kogut (Israël) en Aivaras Mikutis (Litouwen).

‘Broertje’ van Bredene Koksijde Classic
De organisatie van de Flanders Tomorrow Tour, onder leiding van koersdirecteur Bert Pattyn, is dezelfde als die van de Bredene Koksijde Classic en de Youngster Coast Challenge. Het wordt ook gekscherend het ‘broertje’ van deze eendagskoersen genoemd.

“We gaan op zoek naar de renners van morgen met deze rittenkoers voor internationale beloften”, zei Pattyn bij de aankondiging van de koers. “Na wat zoekwerk op de kalender kwam 2-4 september in het vizier. Als voorbereiding voor het wereldkampioenschap is onze rittenkoers ideaal in de opbouw ernaar toe. We willen in de toekomst groeien met deze koers, maart ik hoop dat de wereldkampioen bij de beloften dit jaar al uit onze wedstrijd komt.”

“De pocketklimmers komen aan de beurt in onze openingsetappe, waarin we onder andere de Monteberg en de Kemmelberg aandoen. De dag nadien is er een golvend parcours met start en finish in Staden. De tijdrijders komen zaterdag aan hun trekken in Koksijde en als afsluiter hebben wij een etappe voor sprinters in Handzame”, aldus de wedstrijddirecteur.


Rittenschema Flanders Tomorrow Tour (2.2U)
2 september, etappe 1: Poperinge – Poperinge (155,6 km)
3 september, etappe 2: Staden – Staden (153,6 km)
4 september, etappe 3a: Koksijde – Koksijde, ITT (12,7 km)
4 september, etappe 3b: Handzame – Handzame (124,9 km)

Geef een reactie