Flandrienne De Vuyst: “Bekroning na alle tegenslagen”
Sofie De Vuyst - foto: Cor Vos
woensdag 6 november 2019 om 11:12

Flandrienne De Vuyst: “Bekroning na alle tegenslagen”

Niet voor de derde keer op rij Sanne Cant aan het feest op het Gala van de Flandrien, maar Sofie De Vuyst. De 32-jarige renster van Parkhotel Valkenburg werd door haar collega’s uitgeroepen tot Flandrienne van 2019 en daar was ze erg blij mee: “Ik schat deze prijs hoog in.”

“Ik ben in het verleden altijd een regelmatige renster geweest met mooie uitslagen, maar ik heb nooit die uitschieters gehad”, opent De Vuyst haar relaas. “Dit jaar denk ik dat ik met de Brabantse Pijl dat ik echt wel een mooie koers heb gewonnen. En ook in andere wedstrijden heb ik steeds op een hoog niveau gepresteerd.” De Vuyst, die volgend jaar voor Mitchelton-Scott rijdt, ziet het winnen van de prijs als een bekroning van haar carrière. “Misschien heeft mijn regelmaat in het verleden ook wel een beetje meegespeeld.”

“Ik was een beetje verrast”, erkent De Vuyst. “Lotte Kopecky en Sanne Cant hebben een heel mooi jaar gehad. Het maakt het natuurlijk heel mooi om vandaag zulke toppers te verslaan. Ik ben alle rensters die op mij hebben gestemd enorm dankbaar. Wellicht komt het door het feit dat ik zo aanvallend koers en er elke wedstrijd voor ga. Misschien niet altijd met resultaat, maar wel altijd om koers te maken. Dat heeft misschien de doorslag gegeven”, zoekt ze naar een verklaring voor haar uitverkiezing.

“Dit is ook een bekroning na alle tegenslagen die ik en Bart (De Clercq, haar echtgenoot en trainer, red) hebben gehad.” De Flandrienne kwam twee jaar geleden zwaar ten val en De Clercq zette onlangs na veel blessureleed een punt achter zijn carrière. “Ik ben op een mooie manier kunnen terugkeren en Bart heeft veel voor mij gedaan. Hij is er altijd voor mij geweest en deze trofee delen we samen. Ik schat deze prijs hoog in”, sluit een licht geëmotioneerde De Vuyst af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.