Fotospecial: Start Amstel Gold Race
zondag 17 april 2011 om 13:58

Fotospecial: Start Amstel Gold Race

Exclusieve fotospecial van WielerFlits bij de start van de Amstel Gold Race 2011.

Plaatje

Nederlandse trots Robert Gesink in het shirt van Rabobank, met op de buik het logo van Ride for the Roses. De ploeg heeft toestemming gekregen van de UCI en wedstrijdorganisatie om eenmalig een ander shirt te dragen.

Plaatje

De fiets van Roy Curvers (Skil-Shimano). De man uit het Limburgs Roggel is een van de weinige die heeft gekozen voor het hoge Dura-Ace C75 carbonwiel.

Plaatje
Plaatje

Ook Team RadioShack ploegleider Johan Bruyneel is aanwezig op de Markt in Maastricht. Vlak voor de start neemt hij nogmaals de plannen door met de mecaniciens.

Plaatje

De technische mannen van Team Movistar repareren haastig de Pinarello Dogma teamfiets van Rui Costa. Bij navraag bleek dat de Polar cadansmeter niet goed werkte.

Plaatje

De fietsen van Team Sky, netjes in een rij geparkeerd voor de ploegbus. De fiets met kaderplaatje 141 zal tijdens de wedstrijd gebruikt worden door Davide Appolonio.

Plaatje

Veel publiek posteert zich bij de bus van Team Leopard-Trek. Binnen in de bus bereiden onder meer de broertjes Schleck en Fabian Cancellara zich voor 260,4 kilometers door de Limburgse heuvels.

Plaatje

De Rabobankploeg is naar de start gekomen met maarliefst zes volgwagens en de ploegbus. Bij de bus deelt het personeel oranje petjes uit en krijgen voorbijgangers een rode roos omwille van hun samenwerking met Ride for the Roses

Plaatje

Ook omroeper Cees Maes is aanwezig op de Markt in Maastricht. De speaker uit het wielrennen presenteert ook dit jaar de ploegenpresentatie.

Plaatje

Een volle Markt in Maastricht. Het publiek geniet, dat in grote getale is afgereisd naar de Maasstad, geniet van de ploegenpresentatie.

Plaatje

Winnaar van de Amstel Gold Race in 2009 Sergei Ivanov presenteert zich aan het toegestroomde publiek. De Rus van Kathusua kan ook dit jaar bij de favorieten geplaatst worden.

Plaatje

Alexander Vinokourov, winnaar van Luik-Bastenaken-Luik van vorig jaar,bij de start. De kopman van Team Astana heeft aangegeven over goede benen te beschikken. Hij kent de wedstrijd als geen ander, in 2003 versloeg hij op de Cauberg niemand minder dan Michael Boogerd. Danilo Di Luca werd dat jaar derde.

Plaatje

Het Quick Step Cycling Team beschikt vandaag over Sylvain Chavanel. De Fransman met de bijnaam ‘La Machine’ heeft de voorbije weken laten zien in top vorm te zijn.

Plaatje

De mannen van Astana aanschouwen de presentatie, wachtend tot dat zij zelf het podium mogen betreden.

Plaatje

De man van het voorjaar, naam overbodig, verlaat het startpodium.

Plaatje

Koersdirecteur Leo van Vliet wenst voor de start Andy Schleck succes.

Plaatje

Kersvers Parijs-Roubaixwinnaar Johan ‘Summie’ Vansummeren krijgt de felicitaties van Leo van Vliet.

Plaatje

Ook de collega’s van Sporza zijn geïnteresseerd in een reactie van Vansummeren.

Plaatje

Danilo Di Luca is met grootse plannen naar Limburg de gekomen. Hou dus rekening met de rappe Italiaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.