Fränk Schleck: “Tourpodium wordt bijna onmogelijk”
woensdag 11 juli 2012 om 12:25

Fränk Schleck: “Tourpodium wordt bijna onmogelijk”

foto: Sirotti

Fränk Schleck verwacht niet dat hij dit jaar in Parijs op het podium zal eindigen. Dat vertelde de renner van RadioShack-Nissan-Trek tegen de Luxemburgse krant Le Quotidien. Door de valpartij afgelopen vrijdag en resultaat in de tijdrit van maandag lijkt de Luxemburger zich bij de feiten neer te leggen.

In het algemeen klassement staat Schleck zeventiende op meer dan acht minuten van Wiggins. Het verschil met een podiumplek is meer dan zes minuten. “Ik verloor twee en een halve minuut met de valpartij in de rit naar Metz,” kijkt Schleck terug. “Daarna verloor ik vier minuten in de tijdrit. Het is haast onmogelijk om het podium te halen.”

De oudste van de Schleck-broers heeft kritiek op het parcours. “Er zijn maar twee echte zware etappes voor klimmers. In andere etappes weten we niet wat te doen. De organisatoren wilde er een spannende Tour van maken met vroege aanvallen, maar we krijgen het tegenovergestelde te zien. Drie jaar geleden gingen Andy en ik regelmatig in de aanval. Vorig jaar was het lastig om Cadel te verslaan, maar viel niemand anders hem aan. Ik vrees dat het dit jaar hetzelfde zal zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.