‘Franse hoop’ blij met lastig Tourparcours
woensdag 21 oktober 2015 om 11:29

‘Franse hoop’ blij met lastig Tourparcours

Ook in 2016 zal de hoop van de Franse wielerfans weer gevestigd zijn op Romain Bardet en Thibaut Pinot. Vooral eerstgenoemde vindt in het lastige parcours met relatief weinig tijdritkilometers een kolfje naar zijn hand. “Hoe zwaarder het is, hoe beter het bij me past”.

“Na de eerste paar dagen staat er al een zware bergrit op het programma”, blikt Bardet vooruit bij Cyclingnews. “Er zijn wat grote klimmen bij en  in het begin zijn we in mijn thuisregio in Auvergne, daar ben ik erg blij mee. Ik denk dat we een erg agressieve koers gaan zien met de eerste bergen al zo vroeg. Sommige wegen ken ik niet, dus die moeten we verkennen. Maar het zal zeker zwaar zijn en ook een goede show voor de klimmers.”

“Het is niet typisch tijdrijden. De laatste is in de bergen, maar de eerste is ook erg technisch. Er zijn wat afdalingen, en ik ken de wegen daar goed. Die zijn niet vlak, dus het kan leuk worden voor mij.”

Thibaut Pinot
Bardets landgenoot Thibaut Pinot was dezelfde mening toegedaan. “De eerste berg komt na vijf dagen, en zal veel veranderen. Ik moet oppassen rond Carcassonne en Montpellier (vanwege de wind). Beide tijdritten liggen mij wel, al weet ik niet of die langs de kust voor grote verschillen gaat zorgen”, vertelt hij aan L’Equipe.

“Mijn ambitie is het algemeen klassement en om zo dicht mogelijk op het podium eindigen. Over het algemeen denk ik dat de koers in het voordeel is van kleinere renners. Komend jaar is beter voor Quintana dan het parcours van dit jaar.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2015 12:17
Parcours is natuurlijk perfect voor mannen als Bardet en Pinot. Relatief weinig vlakke tijdritkilometers, alhoewel Pinot zich qua tijdrijden afgelopen jaar aardig heeft ontwikkeld.
21 oktober 2015 12:25
Heeft Pinot het nou over een tijdrit langs de kust? Die heb ik niet gezien. Zit hij naar een ander parcours te kijken of is hij gewoon niet zo goed in aardrijkskunde?
21 oktober 2015 12:59
Gewoon slecht vertaald, lijkt me. "Côte" betekent heuvel of kust.
21 oktober 2015 13:21
Hij geeft zelf al aan bekend te zijn id streek, goed motief voor kanshebbers om komende dagen nog even af te reizen richting Ardeche, Megeve en Morzine, vooral de afdaling op zn Nibali's doen kan minuten winst opleveren.
21 oktober 2015 14:12
Mooi parcours voor de Franse speerpunten idd.
21 oktober 2015 17:42
Fransen kunnen de komende 20 jaar in hun handjes wrijven met al die talenten in aankomst.
21 oktober 2015 17:42
@Mac-S en Teevansee Klimtijdrit is inderdaad contre la montre en cote!
21 oktober 2015 21:46
Ook veel aankomsten bergaf. Altijd leuk met Pinot.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.