maandag 17 juli 2017 om 14:00

LottoNL-Jumbo drie jaar in zee met Vifit Sport van Friesland Campina

De wielerploeg van LottoNL-Jumbo zal de komende jaren kunnen rekenen op extra steun. Zuivelgigant Friesland Campina heeft bekend gemaakt als co-sponsor in het gezamenlijke project te stappen. Door het binnenhalen van Friesland Campina, zal ook het budget van de wielerploeg omhoog gaan.

Het contract met Team Oranje, de overkoepelende BV waaronder beide sportploegen vallen, zal vandaag worden voorzien van de benodigde handtekeningen. Daarmee breidt LottoNL-Jumbo het aantal sponsoren uit naar vijf. Sinds 2015 zijn De Lotto, Jumbo, Bianchi en BrandLoyalty al geldschieter van de ploeg.

Update 14.00 uur
Wielerploeg LottoNL-Jumbo gaat definitief in zee met productlijn Vifit Sport, een merk van Friesland Campina. Het contract gaat vanaf 2018 in en heeft een duur van drie jaar. De naam Vifit Sport zal de komende seizoenen hoogstwaarschijnlijk op de mouw van de Nederlandse ploeg te zien zijn.

Vifit Sport is pas sinds mei op de markt en is speciaal voor de wielerploeg ontwikkeld. Momenteel is het alleen te verkrijgen in Nederland, maar per september gaat de productlijn internationaal.

“Friesland Campina heeft de intentie om in de toekomst de samenwerking uit te breiden en te intensiveren”, valt te lezen op de ploegsite.”Het is fantastisch nieuws dat een Nederlandse multinational ervoor kiest om in de wielersport te stappen. Deze sponsoring is een belangrijke aanvulling op de sponsoring van Lotto, Jumbo, BrandLoyalty en Bianchi”, zegt teammanager Richard Plugge.

Roelof Joosten, CEO van Friesland Campina, is eveneens verheugd: “De sporters van Team LottoNL-Jumbo laten zien hoe belangrijk goede voeding is om een topprestatie te kunnen leveren. Deze samenwerking zien we als de start van een langdurige samenwerking.”

RIDE Magazine
105 Reacties
Sorteer op:
1 3 4 5
17 juli 2017 19:12
Samengevat: niet iedereen vindt het zuivel op de graat. (I'll get me coat)
17 juli 2017 21:12
@Wheely
Het is me nog steeds niet duidelijk wat er ongezond is aan Vifit sport ? Als je die bewering doet onderbouw het dan ook.
17 juli 2017 22:48
Het zou voor iedereen beter zijn als een groot azijnmerk de ploeg overneemt. Met de hoeveelheid die er hier doorheen wordt gejaagd kunnen ze dan Dumoulin, Terpstra en van Baarle halen.
18 juli 2017 10:10
Daar kun je als bij Friesland Campina aangesloten melkveehouder dan natuurlijk mooi een subsidie voor promotie in het buitenland (CPA) voor aanvragen. Met ruim 18000 leden is de sponsoring aan Lotto NL Jumbo dus eigenlijk gewoon belastinggeld. Dan wat mij betreft liever gewoon een staatsploeg zonder dat die walgelijke bio-industrie er iets mee te maken heeft...
18 juli 2017 13:48
@nb
Melk voegt veel meer toe dan welke sportdrank ook, is daarnaast zeker als karnemelk dorstlessend al heffen ze dat in Belgie weer op door het te zoeten.
Karnemelk met wat vruchtensap, een aanrader, ook in de bidon, al zal het voor veel ff wennen zijn.
1 3 4 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.