Froome: “Geweldig gevoel om weer in het geel te rijden”
foto: ASO
woensdag 5 juli 2017 om 18:03

Froome: “Geweldig gevoel om weer in het geel te rijden”

Chris Froome veroverde vandaag op La Planche des Belles Filles de gele trui. De kopman van Sky werd derde in de rit en nam zo het tricot over van ploeggenoot Geraint Thomas, die tiende werd en nu tweede algemeen is. “Het is een geweldig gevoel om terug in het geel te rijden”, vertelde Froome na afloop.

“Dat gezegd hebbende, weet ik dat de koers nog lang niet gereden is. Het is pas net begonnen voor mij”, aldus Froome. “Ik denk dat we er als ploeg goed voor staan, met een eerste en tweede plek. We kunnen daar vertrouwen uit putten en ik denk dat het ons opties biedt en dat we beide kaarten kunnen uitspelen.”

“Vandaag ging het redelijk goed. De ploeg deed goed werk, hield mij uit de problemen en maakte het tempo op de laatste klim. Als we al een kleine fout maakten, was het dat we Fabio Aru zo veel ruimte gaven om aan te vallen”, blikt Froome terug. De Italiaans kampioen pakte uiteindelijk de ritzege en staat nu derde in het klassement, op veertien seconden van Froome. “Hij liet in de Dauphiné al zien in goede vorm te zijn en vandaag heeft hij bevestigd.”

[poll id=”557″]

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2017 18:08
Vandaag had hij misschien wel 5 man voor zich uit maar alleen Kwiatkowski en Nieve hebben kunnen werken. Thomas nog een klein beetje... denk dus dat de volgorde de komende dagen gaat veranderen.
5 juli 2017 18:13
Praat Froome Vlaams? Maar het was inderdaad een goede dag voor Sky en Froome. Froome zelf ook duidelijk sterk. Met één prikje zaten er nog maar drie man bij hem en aan de streep pakt hij ze allemaal op de hele rappe Martin na natuurlijk. Enige was inderdaad dat ze Aru te veel ruimte lieten. Als Nieve het niet kon had Thomas gewoon eerder moeten reageren.
5 juli 2017 18:16
tja de koekebakkers van BMC halen de kastanjes uit het vuur en staan met bijna lege handen. Überhaupt die Brexit boys helpen elkaar.tour is gespeeld en gewonnen door Sky
5 juli 2017 18:19
terug > weer

Kwiatkowski leek me iets te sterk voor enkele van zijn ploegmaats. Henao en Nieve konden zijn werk niet of nauwelijks voortzetten, Thomas moest te snel aan de bak. Bijna gelukkig voor hem ontplofte het toen meteen en kon hij op eigen tempo de schade beperkt houden.

Op wat valpartijen en een enkele Aru na is de Tour vooralsnog redelijk voorspelbaar. Ok, plus de commotie van gisteren natuurlijk. Maar daar zit ik niet echt op te wachten. Hopelijk krijgen we nog wat spektakel op sportief vlak.
5 juli 2017 18:22
Wat was de Giro leuk
5 juli 2017 18:23
@krypton, vergeet Martin niet, die in dat steile stukje toch nog even bij hem wegrijdt. De eindzege van Froome lijkt me in ieder geval nog niet zo vanzelfsprekend als voorgaande jaren!
5 juli 2017 18:25
@NL
Mijn correctie was nog net niet doorgevoerd blijkbaar ;) Maar van de echte kanshebbers lijkt me Froome toch de beste. Martin gaat nooit winnen natuurlijk en Aru verwacht ik ook zeker niet constant en allround genoeg. Of het moet echt Il Cobra II zijn...
5 juli 2017 18:25
Die Jansen ook altijd met vroegah!
5 juli 2017 18:30
De tour is gewoon even doorbijten in een doorgaans leuk wielerjaar.
Juli is voor Sky, who cares?
Pas geleden op vakantie in een chalettje in de bergen hadden we bijna alleen Sky als tv zenders, ik heb alle meegebrachte boeken uigelezen.
5 juli 2017 18:33
Froome was in orde. Nog niet helemaal top. Hij had dan ook een moeilijker voorseizoen dan gebruikelijker. Ik vermoed dat hij nog groeit in deze Tour.

Er zijn mensen die hem een verrader vinden omdat hij Thomas uit de trui rijdt. Serieus ?? Thomas is de helper van Froome. Hij won heel knap de eerste etappe. Maar dat betekent niet dat hij ineens de kopman is en Froome op hem moet wachten.

Porte was redelijk. Contador en Quintana niet. Ze beperken het verlies. Maar ze voelen wel dat het niet voor de eindoverwinning zal gaan voor hen, vermoed ik. Fuglsang ook niet goed helaas. Roglic slecht gereden.

5 juli 2017 18:33
Wordt beetje gek van al die mensen die na een halve serieuze etappe kwekken dat de Tour beslist is. Buiten dat in wielrennen alles mogelijk is....bij de eerste serieuze aanval moet SKY passen. Froome gaat er achteraan, komt geen meter dichterbij, moet Martin nog laten gaan en schudt Porte niet van zich af. En Aru staat op 14 seconden.
Als dat beslist is...
5 juli 2017 18:34
Jan Jansen vond geen bal aan de Giro
5 juli 2017 18:35
Als Froome de Tour wint, hoop ik ook dat hij de Vuelta wint. Los van zijn dominantie elk jaar in de Tour vind ik wel een sympathieke renner. Het maakt de Tour er niet mooier op, maar Sky doet het toch elk jaar weer
5 juli 2017 18:37
@peterwinnen
Dat komt wellicht omdat velen nog in de Skymodus zitten waar zij in de afgelopen jaren op geprogrammeerd zijn.
5 juli 2017 18:44
Maar Jan Janssen vindt alles waarin hij niet de hoofdrol had meteen een stuk minder.
5 juli 2017 18:49
Ik benijd de mensen die nog denken en hopen dat dit een leuke Tour wordt.
Vandaag kon ik uren voor de tv de wedstrijd volgen. Kijken was leuker dan niet kijken (ik geef de etappe van vandaag een 7), dat vind ik al heel wat.
5 juli 2017 18:53
@klootje kriekeljon - 5 juli 2017 om 18:44
Ik meen dat Arie den Hartog nog wat geld van hem tegoed heeft....
5 juli 2017 18:55
Volgensmij zijn sommigen hier vergeten dat Froome vorig jaar op geen enkel moment bergop het verschil heeft gemaakt.
5 juli 2017 19:08
@Lutsenkofan
Etappe 17. En op de Ventoux was hij goed op weg tot het bekende moment.
5 juli 2017 19:51
@Scott Sunderland

Roglic is dan ook geen echte klimmer. Hij is een tijdrijder die een klimmetje kan verteren. Bennett is meer een rasklimmer.
5 juli 2017 20:06
Hmmmmmm. Een Froome in supervorm had toch eerder een braaf slijmverhaal mbt de supersterke Aru uitgespuwd ipv stoer te doen van 'oeps, we lieten hem iets te ver rijden..' (?)

Jammer dat er morgen niet meteen nog een bergrit is.
5 juli 2017 20:34
Flauw om de prestatie van Aru zo te downplayen. Als je hem kon volgen moet je dat ook doen in plaats van je cyborgs het werk op te laten knappen.
5 juli 2017 20:42
Ik vind Sky minder sterk lijken dan vorige jaren. Ja, op een bepaald moment zaten ze met 5 rondom Froome, maar alleen Kwiatkowski deed de rest pijn (naast Froome zelf uiteraard). Henao, Thomas en Landa hingen er wat nutteloos tussen en Nieve reed een tempo wat de rest netjes kon volgen en wat Aru toeliet om verder uit te lopen (wat absoluut niet normaal is voor zo'n Sky-robot, die laat een tegenstander wat zwemmen om hem dan terug voorbij te vliegen).

Deze Froome lijkt nog steeds iets minder dan die van de vorige jaren en bij een serieuze bom van Porte/Quintana/Contador/Bardet/Aru (mits ze kunnen natuurlijk) gaat Froompie meteen geïsoleerd zitten. Blijf erbij dat dit hét jaar is waarin hij te pakken is.
5 juli 2017 20:45
Er wordt gezegd dat Froome minder is dan andere jaren.
Ik vrees dat ie eigenlijk beter is.
Dat zijn schema is afgestemd om de derde week in de tour te pieken.
5 juli 2017 21:49
Leuk voor Froome erg saai voor ons.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.